Paulo Dibala (Reuters)
Paulo Dibala (Reuters)

Lukaku se odrekao velikih para, da li će i Dibala?

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.06.22. | 11:31

U tom slučaju je i Milan u igri

Inter je na pola puta da sledeće sezone ima fantastični napadački triling Di-Lu-La (DibalaLukaku - Lautaro) pošto je sinoć od Čelsija dobio zeleno svetlo za povratak Romelua Lukakua.

Plavci su na kraju pristali da pozajme Beljgijanca pošto su videli da nemaju zajedničku budućnost i da Lukaku i Tuhel ne mogu zajedno. Inter je uspeo da ispregovara potajmicu za 8.000.000 evra fiksno plus 4.000.000 evra kroz bonuse koji su isključivo vezani za osvajanje skudeta. Iako nemaju opciju kupovine, Nerazuri su relativno jeftino prošli jer je Čelsi na početku tražio preko 20.000.000 evra samo za pozajmicu.

Izabrane vesti

Ključ cele operacije je ipak bio sam igrač. Lukaku je prstao da se odrekne ogromnih para da bi se vratio u Inter. U Čelsiju je zarađivao 12.000.000 evra neto po sezoni, u Interu će mu plata iznositi oko 8.500.000 evra godišnje. Dakle, žrtvovao je trećinu plate iz Čelsija da bi se vratio u Inter.

A milanski klub sada nešto slično očekuje od Paula Dibale sa kojim je odavno u pregovorima. Odnosi između direktora Bepa Marote i Dibale su odlični još iz vremena kada ga Marota doveo iz Palerma u Juventus. Čim je postalo jasno da Argentinac napušta Juve kao slobodan igrač, Marota je ušao u igru i pozvao Dibalu u Inter. Ali ovo je ipak biznis i igrač je sve prepustio agentu Hoseu Antunu koji vodi računa o njegovim interesima i želi da makimalno naplati novi ugovor.

Dibala je u Juventusu zarađivao 7.500.000 evra godišnje i nije realno da kao slobodan igrač pristane na manje. Na početku je tražio 8.000.000 evra fiksno plus 2.00.000 kroz bonuse plus 3.000.000 evra za potpis ugovora plus provizija agentu. Razumne cifre s obzirom na kvalitet i činjenicu da se za njega ne plaća obeštećenje. Inter je nudio ugovor samo na 5.500.000 evra fiksno plus 1.000.000 kroz bonuse. I to na tri plus jednu godinu. Od tada se nije mnogo odmaklo u pregovorima…

Doduše, Interu odgovara da se cela stvar otegne jer prvo treba da se reši Aleksisa Sančeza, a plan je i da ode Edin Džeko. Tek tada Inter može zaista da napravi konkretne korake u dovođenju Dibale. Ali ni tada Argentinac ne može da računa na mnogo jaču ponudu…

Gazeta danas piše da u Milanu sve ozbiljnije razmišljaju o Dibalinom dovođenju. Direktori Maldini i Masara nisu sporni što se tiče želje jer je Rosonerima je potreban takav tip igrač. Ali i za Milan su problem preveliki finansijski apetiti Argentinca. Pogotovo ako se zna kakav je limit plata postavljen i da čak ni Rafael Leao ne može da dobije 6.000.000 evra po sezoni koliko traži.

Ako bi Dibala pristao da smanji zahteve, Rosoneri bi možda i imali šansu da ga dovedu jer ni Interu neće biti lako da se reši Sančeza i Džeka koji imaju velike ugovore. Čileanac godišnje na bruto nivou košta oko 10.000.000 evra, a Bosanac oko 9.000.000. Teško će se naći zainteresovani klubovi da to preuzmu na sebe…


tagovi

Paulo DibalaLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Inter
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara