Fudbaleri Midtjilanda (©Reuters)
Fudbaleri Midtjilanda (©Reuters)

Ma kakva titula, Midtjiland će da se bori za opstanak!

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.03.23. | 13:12

Vukovima u teoriji može čak i da se isplati da izgube od Olborga (ponedeljak, 19) i završe u plej-autu danskog šampionata, jer tako bi mogli lakšim putem da dođu do plasmana u Ligu konferencije

U poslednjih osam godina fudbaleri Midtjilanda su tri puta bili šampioni Danske, osvojili su dva nacionalna kupa i nikada nisu završili prvenstvo lošije ranigirani od četvrte pozicije. Međutim, ove sezone su Vukovi katastrofalni, ukoliko ne savladaju ovog ponedeljka od 19 časova kao gosti Olbor, velika je šansa da će da avrše u plej-autu i da se bore za opstanak u eliti. Što, možda, i ne bude tako loše…

Posle susreta u Olborgu ostaće da se odigraju još dva kola u ligaškom delu, pre nego što se takmičenje podeli na dve grupe od po šest ekipa. Midtjiland je u ovom momentu ispod crte, ima dva poena manje od šestoplasiranog Silkeborga, a jedan od Brendbija. Posle ovoga igra još mečeve sa Lingbijem i Silkeborgom.

Izabrane vesti

Samo što, usled pomalo čudnog sistema takmičenja za Midtjiland može da ispadne i bolje ukoliko se ne bi plasirao u plej-of. Jer, ako završi na nekoj od sedme do 12. pozicije, igraće plej-aut, u kojem bi bio favorit za osvajanje grupe.

To je važno, pošto će osvajač plej-auta da igra baraž sa trećeplasiranim ili četvrtoplasiranim iz plej-ofa (u zavisnosti od toga ko osvoji Kup Danske) za plasman u Ligu konferencije. Midtjilandu bi verovatno lakše bilo da osvoji plej-aut nego da nadoknadi minus od 10 bodova za trenutno trećeplasiranim Viborgom.

19.00: (3,80) Olborg (3,45) Midtjiland (2,00)

I zato, teoretičari zavera imaju utemeljenja u tome da veruju u uspeh Olborga ovog popodneva. Domaćinu su bodovi očajnički potrebni, u seriji su od šest uzastopnih prvenstvenih poraza, pa su sada u zoni ispadanja. Samo je Lingbi lošije rangiran.

Međutim, nije Olborg baš toliko loša ekipa, u Kupu Danske su nadomak plasmana u polufinale, pošto su u prvom četvrtfinalnom meču pred svojim navijačima prošlog četvrtka savladali Viborg sa 2:0. Teoretski, Olborg još može u Ligu konferencije, kroz kup.

Ne i Midtjiland, on je eliminisan još u osmini finala, baš od Viborga (3:1). Dakle, prvenstvo je poslednja opcija da i devetu sezonu zaredom gledamo Vukove na međunarodnoj sceni.

U prvoj polusezoni Olborg je u Herningu savladao Midtjiland sa 2:0. Tako je prekinuo Vukovima mini-seriju od dva vezana trijumfa u direktnim duelima.

------------------------

Na redu je nova runda Mozzart Prognozzera i nova šansa za osvajanje vrednih novčanih nagrada. Glavna premija je 200.000 dinara. Opširnije OVDE.

------------------------

DANSKA 1 – 20. KOLO

Petak

Orhus – Horsens 2:0 (1:0)

/Mortensen 28, Bisek 60/

Nedelja

Viborg – Randers 2:2 (2:0)

/Limans 9, Ačuri 14 – Ankersen 64, Johanson 71/

Silkeborg – Nordsjiland 2:1 (0:1)

/Salkist 65, Engel 90+3 – Markondes 41/

Lingbi – Brendbi 1:0 (0:0)

/Finbogason 64/

Kopenhagen – Odense 7:0 (2:0)

/Gonsalves 29pen, Lerager 42, 83, Darami 48, 88, Falk 53, Haraldson 56/

Ponedeljak

19.00: (3,80) Olborg (3,45) Midtjiland (2,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Danska 1MidtjilandOlborg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara