Petar Gigić je u petak promovisan u Šapcu (©Mačva)
Petar Gigić je u petak promovisan u Šapcu (©Mačva)

Mačva se pojačala Gigićem pred derbi sa Inđijom

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.09.21. | 10:40

Šapčani su poslednjeg dana prelaznog roka iz Partizana vratili bivšeg napadača, s tim što on verovatno neće biti u konkurenciji za utakmicu 7. kola Prve lige, koja je na programu danas od 19 časova

Svuda pođi, kući dođi. Za Petra Gigića ta kuća je Šabac, gde je do sada beležio najbolje partije u karijeri. Ovaj 24-godišnji napadač se iz Mačve i izborio za poziv Partizana, a posle neuspešne epizode u crno-belom dresu poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka je potpisao sa bivšim klubom dvogodišnji ugovor.

On ipak najverovatnije neće da bude u konkurenciji za derbi meč sa Inđijom u 7. kolu Prve lige, koji je na programu danas od 19 časova u Šapcu. Ipak, očekuje se da će Gigić vrlo brzo biti spreman da konkuriše za mesto startera.

Izabrane vesti

19.00: (2,35) Mačva (3,00) Inđija (3,10)

U crveno-crnom dresu je do sada odigrao 43 utakmice i postigao devet golova. Prošlu polusezonu je Gigić proveo na pozajmici u Novom Pazaru, pomogao je tom timu da izbori opstanak u Superligi sa dva pogotka na 13 utakmica. Jedan od njih postigao je baš protiv Mačve, u pobedi od 4:0.

U napadu Šapčana od ovog leta igra još jedan bivši fudbaler Partizana, Savo Arambašić. Ovaj 20-godišnji ofanzivac je igrao na svih šest mečeva u ovoj sezoni, pet puta kao starter, ali još čeka na prvi gol u crveno-crnom dresu.

Mačva i bez njegovih pogodaka igra dobro, trenutno je peta na tabeli sa 11 poena. Lider i današnji protivnik Inđija joj beži trenutno pet bodova.

U goste nam dolazi klub koji ima za cilj povratak u Superligu, mnogo su uložili u igrački kadar, to je ekipa koja ima i glavu i rep, dobro vođena od strane trenera Nebojša Jandrića. Očekujemo tešku utakmicu, sigurno je da će i oni doći da se nadigravaju. Mi igramo kući i želimo da pobedimo. Bez obzira na sve okolnosti, mi uvek idemo na tri boda, ne pretimo nikom ali se nadamo najboljem. Ovo je prilika za neke igrače kod nas da se izbore za veću minutažu u narednim utakmicama“, poručio je trener Mačve Boris Savić.

-------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------------

Poteru na tri poena najavio je i mladi Arambašić.

Iskreno, očekujem tešku utakmicu i nadigravanje sa ekipom Inđije, analizirali smo njihov stil igre, sličan je našem i spremni ulazimo u utakmicu. Nas zanimaju bodovi, očekujem da uđemo jako u utakmicu i obradujemo naše navijače sa tri boda“, jasan je Arambašić.

Mačva i Inđija su prethodne dve sezone igrače zajedno u Superligi. Od četiri odigrana meča, čak tri su završena nerešenim rezultatom. Samo je u novembru prošle godine Mačva u Šapcu trijumfovala sa 3:0.


tagovi

Prva liga SrbijeMačva ŠabacFK InđijaPetar Gigić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara