Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mahmudov golčinom zaledio Dablin, Dafi sprečio bruku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.09.21. | 20:00

Rusi sigurni na Kipru, Norvežani u Letoniji, Slovenija izrutinirala Maltu

Spala je knjiga u Grupi A na dva slova - Srbiju i Portugaliju. Irci su pred početak kvalifikacija viđeni kao najozbiljnija pretnja našoj i portugalskoj reprezentaciji, ali posle četiri kola imaju samo jedan bod. Na njemu mogu da se zahvale štoperu Brajtona Šejnu Dafiju, koji ih je spasao bruke usred Dablina. Pogotkom u 87. minutu poravnao je rezultat i omogućio Ircima da se pomaknu sa nule - 1:1 (0:1).

Prvo poluvreme je bilo prilično izjednačeno, Irci su bolje krenuli, ali nisu uspeli da slome odbranu rivala. Kako je utakmica odmicala, tako su gosti igrali sve bolje, da bi u poslednjim trenucima prvog dela igre stigli do prednosti sjajnim pogotkom veziste Nefčija Emina Mahmudova. U nedostatku boljih rešenja odlučio je da okuša sreću sa oko 20 metara udaljenosti, namestio se na udarac i jako precizno i snažno poslao loptu u bliži ugao.

Izabrane vesti

U nastavku se igralo pred golom Azera. Ređale su se prilike, retko kada su izabranici Đanije De Bjazija prelazili na protivničku polovinu. Ipak, uspešno su odolevali pred napadima domaćina. Sve do 87. minuta. Nebeskim skokom Šejn Dafi je nadvisio odbranu Azerbejdžana posle centaršuta sa leve strane. Snažno je zahvatio loptu glavom, toliko da je prosto uneo protivničkog čuvara mreže u gol. Magomedalijev je bio na pravom mestu, ali nije mogao da spreči ovaj projketil da mu odsedne u mreži.

Imao je Kalum Robinson u nastavku nekoliko prilika da preokrene rezultata, ali je Magomedalijev ostao nesavladan, te je došlo do podele plena.

U okviru Grupe H odigrane su dve utakmice. Rusija je slavila na Kipru (0:2), dok je Slovenija upisala minimalan trijumf protiv Malte u Ljubljani (1:0).

Jerohin je već u šestom minutu načeo Kiprane i omogućio selekciji Valerija Karpina da rasterećenije odigra u nastavku, a protivnika da od starta juri rezultat. Nije bilo promene do odlaska na odmor, da bi Rusi ponovo sjajno krenuli. Igrao se 55. minut kada je Žemaletdinov na asistenciju Smolova duplirao prednost Zbornaje Komande. Kiprani su pretili u nastavku, ali nisu uspeli da savladaju iskusnog Giljermea.

Slovenci su slomili rivala tek u 45. minutu, kada je Lovrić postigao gol sa bele tačke. Na isti način je Šporar mogao da duplira prednost, ali nije uspeo da pogodi mrežu rivala sa kreča.

Rusija je izbila na čelo grupe sa tri boda i utakmicom više od Hrvatske, dok Slovenija ima isti bodovni saldo kao Vatreni, ali i susret više.

Norveška je trijumfom nad Letonijom u Rigi izbila na čelo Grupe G - 2:0. Slavila je golovima Erlinga Halanda (20. minut sa penala) i Mohameda Eljonusija (66. minut) i sa 10 bodova ostavila Tursku na drugom mestu sa dva boda i utakicom manje.

U finišu susreta se pošteno obrukao napadač Votforda Džošua King. Bivši fudbaler Mančester junajteda, Bornmuta i Evertona je dobio loptu na par metara od gola rivala, čuvar mreže je već bio savladan, ali se King sapleo o loptu.

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO - 5. KOLO

Subota

Grupa A

Irska - Azerbejdžan 1:1 (0:1)

/Dafi 87 - Mahmudov 45+1/

Srbija - Luksemburg 4:1 (2:0)

/Mitrović 22, 35, Šano 82ag, Milenković 90+6 - Til 77/

Grupa G

Letonija - Norveška 0:2 (0:1)

/Haland 20, Eljonusi 66/

20.45: (50,0) Gibraltar (25,0) Turska (1,01)

20.45: (1,20) Holandija (6,75) Crna Gora (14,0)

Grupa H

Kipar - Rusija 0:2 (0:1)

/Jerohin 6, Žemaletdinov 55/

Slovenija - Malta 1:0 (1:0)

/Lovrić 45p/

20.45: (3,80) Slovačka (3,35) Hrvatska (2,05)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

AzerbejdžanIrskakvalifikacije za svetsko prvenstvoKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara