(©KF Shkendija)
(©KF Shkendija)

Makedonija: Borec plaća za muke šampiona

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.10.21. | 10:12

Danas na programu pet utakmica devetog kolo elitne lige. Škendija u Tetovu favorit protiv ekipe iz Velesa

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Skoplja)

Reprezentativne obaveze čekaju od ponedeljka, pa su makedonski klubovi pomerili kolo dan ranije, sa izuzetkom derbija za prvu poziciju.

Izabrane vesti

Očekuje se da će biti najefikasniji u Tetovu, gde će Škendija ugostiti Borec iz Velesa. Šampion se bori da ove sezone uhvati pobednički kolosek. Škendija igra po sistemu toplo-hladno i ne može da veže dve pobede zaredom. Uvek kad pobedi, u sledećoj rundi dolazi udarac. Tim je slavio u gostima kod Skoplja (0:2), ali je posrnuo u Strugi (1:1). Borec će biti idealna prilika za tim Bruna Akrapovića da eksplodira, povrati samopouzdanje i uhvati prikljucak za vrhom. Borec u poslednjih šest kola ima samo jednu pobedu i ove sezone će se boriti za opstanak. Dodatno, dobra vest za Škendiju je da će svi igrači biti dostupni za ovaj meč – nema povreda ni suspenzija.

15.00: (1,38) Škendija (4,30) Borec (8,00)

Makedonija Đorče Petrov je u blagoj krizi. Aleksandar Tanevski je pod velikim pritiskom, jer nije pobedio tri kola zaredom. Sledeći duel je sa starim dužnikom Renovom. Osmanijevi Gipsari igraju dopadljiv fudbal ove sezone, ali očekuje se da će njihov pobednički niz završiti u Đorče Petrovu. Lavovi nemaju izbora – moraju da idu na tri boda. U suprotnom će pasti u opasnu zonu. Duele ovih dva tima su prilično efikasni u poslednje vreme.


15.00: (1,80) Makedonija Đ. P (3,40) Renova (4,30)


U Bitolju će se odigrati "bratski derbi", ali za begstvo s dna. Pelister je poslednji sa samo tri boda, a rival je Tikveš koji je napravio trenersku promenu i došao do debitantske pobede u PMFL-u. Vlatko Kostov je uneo hemiju u tim. Zašto ova utakmica nosi epitet "bratskog derbija"? Navijačke grupe Škembari (Pelister) i Lozari (Tikveš) su pobratimljene i zajedno će navijati na istoj tribini.


------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

U ostalim utakmicama koje su na programu u subotu, Akademiji Pandev predstoji nezgodno gostovanje u Skoplju protiv istoimenog tima (15.00), Bregalnica će ugostiti Strugu (15.00), dok će jedini meč u nedelju biti trka za vrh - Škupi je domaćin Rabotničkom. Ovaj meč biće ujedno i duel dvojice bivših saradnika. Goce Sedloski vodi Škupi, a na suprotnoj strani je njegov bivši učenik Aleksandar Vlaho. Njih dvoje su bili zajedno u Vardaru.


tagovi

Makedonija 1MakedonijaŠkendija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara