Nemanja Maksimović (©Starsport)
Nemanja Maksimović (©Starsport)

Maksimović: Majstori smo da zakuvamo svaki put kada nema potrebe

Vreme čitanja: 4min | pet. 08.09.23. | 01:08

“Primili smo dva jeftina i brza gola, izubili kontrolu utakmice na nekoliko minuta i to nas je skupo koštalo”, kaže srpski vezista

Stanje nije alarmantno, ali od ove večeri – za neke će verovatno biti i neprospavana – u taboru Srbije gori crvena lampica. Kao upozorenje. Ponovo je došlo do padova u igri, primljeni su jeftini golovi. Stare boljke su i dalje tu.

Iako je ekipa iskusna, neobjašnjivi padovi u igri se ponavljaju. Na gotovo svakoj utakmici su rivali mogu na njih da računaju, pitanje je samo hoće li ih i u kojoj meri iskoristiti. Bugari su delimično, Mađari u potpunosti. Odneli su bodove u derbi meču grupne faze i u dobroj su poziciji da se plasiraju na Evropsko prvenstvo.

Izabrane vesti

Daleko od toga da je nešto rešeno, Srbiji predstoji da odigra još četiri utakmice, no u njima će daleko bolje morati da koristi šanse koje joj se ukažu.

“Imali smo nekoliko šansi za drugi pogodak i onda ono što nam se dešava već nekoliko puta – izgubimo kontrolu utakmice na nekoliko minuta, što nas skupo košta. Primili smo dva brza i jeftina gola. Na kraju smo napadali i nismo imali ni sreće. Moramo da naučimo iz naših grešaka da budemo koncentrisani, da moramo da igramo 90 minuta i da ne smeju da nam se dešavaju padovi”, poručio je Nemanja Maksimović i istakao da ne zna zašto dolazi do oscilacija u igri:

“Pa, ne znam, stvarno… Dešavaju nam se često, mnogo ih je bilo. Neobjašnjivo. Imamo veliki broj utakmica, iskustvo, ne bi trebalo to da nam se dešava, ali nam se u svakoj utakmici desi pet do deset minuta pada i to nas skupo košta”.

Nervozni su bili srpski reprezentativci, gubili živce i energiju na raspravljanje sa sudijom. Želja da se vrate u pobednički ritam bila je velika, a realizacija, ispostaviće se, na kraju traljava.

“Imali smo negativan rezultat, i to posle ne baš dobre igre u Bugarskoj. Imali smo želju da napravimo dobar rezultat, da kod kuće pred ovom decom igramo dobro, da pobedimo i vratimo samopouzdanje i veru u nas. Ali, kako je vreme prolazilo bili smo sve nervozniji, promašivali šanse i nažalost nismo uspeli. Idemo dalje, i dalje smo živi i imamo četiri utakmice. I demo na četiri pobede”.

Umesto da bude na vrhu odakle puca pogled, Srbija je sebi zagorčala život. Ne samo da se Mađarska odlepila, nego nije ni iskorišten remi Crne Gore, koja za timom Draga Stojkovića zaostaje samo dva boda.

“Mi smo majstori da zakuvamo svaki put kada nema potrebe. Ništa nije lako, sve je teško, nismo bili toliko godina na Evropskom prvenstvu. Možda negde utiče i pritisak, trebaće nam malo više strpljenja, da budemo mirni, idemo utakmicu po utakmicu i kvalifikujemo se na Evropsko prvenstvo”, zaključio je Nemanja Maksimović.

Kritički nastrojen bio je i Dušan Vlahović. Srbija je bila ispod nivoa, i to treba priznati

“Ne znam šta je razlog. Sigurno da ćemo da izanaliziramo ovu utakmicu koja nam je bila jako bitna. Imali smo šansu da napravimo veliki korak napreda za odlazak na Evropsko prvenstvo. Mislim da smo u prvom poluvremenu bili ispod nivoa, da ne kažem loši. U drugom poluvremenu smo bili dosta bolji, agresivniji… Njihov golman je imao tri ili četiri intervencije, koje su bile fantastično. Usvakom slučaju ne bežimo od toga da je ova utakmica mogla da nam prelomi kvalifikacije. Sada idemo u Litvaniju, pobeda nam je imperativ, moramo da uzmemo tri boda”, rekao je Dušan Vlahović.

Napadač Juventusa je stava da je Mađare u Beogradu pratil i sreća, no to ne može biti i opravdanje za lošiju predstavu srpske reprezentacije.

“Neočekivano za nas… Analiziraćemo, izvući pouke. Mislim da su imali malo sreće kod golova. Ne bežimo od odgovornosti, to ne može da bude naš izgovor zašto danas nismo pobedili utakmicu. Imali smo 1:0, trebalo je u tim momentima još više da napadamo, postignemo gol i zatvorimo utakmicu. Desilo se šta se desilo i već od sledeće utakmice idemo na tri boda”, prebacuje srpski napadač misli na meč sa Litvancima i apostrofira da su svi zakazali u odbrani, da nije grešila samo poslednja linija tima:

“Kada Srbija primi gol – svi smo primili gol. Nije samo do odbrane. Danas smo primili dva gola, da ne kažem nesrećno, ali to ne umanjuje činjenicu da smo mogli bolje u napadu, možda i da damo tri gola. Naravno da nam je žao, da nam nije svejedno, ali ako budemo previše razmišljali o ovoj utakmici – nećemo biti skoncentrisani za narednu. A, ona je krucijalna u ovim kvalifikacijama”.

Crna Gora je odigrala nerešeno sa Litvanijom, narednim protivnikom Srbije. Nije to iskoristio tim Draga Stojkovića, nema lagodnu situaciju pred nastavak kvalifikacionog ciklusa.

“Iskreno, sada čujem da su odigrali nerešeno. Sigurno da neće biti lako. Na ovom nivou nije lako igrati protiv bilo koga. Ali, mi smo reprezentacija Srbije, moramo da idemo na pobedu. Neophodna nam je pobeda da bismo uveli kvalifikacije u mirnu luku. Samo nam pobeda u Litvaniji igra”, podvukao je Dušan Vlahović.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeNemanja Maksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara