Dušan Tadić (©Starsport)
Dušan Tadić (©Starsport)

Tadić: Moramo da se dignemo, imaćemo priliku za osvetu! Primamo čudne golove, poklanjamo ih…

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.09.23. | 00:36

“Ne znam šta je to, da li je pad koncentracije”, kaže kapiten Srbije

Ukus gorak, nimalo prijatan. Prostor za greške je ispucan, više ga nema. A, ponove li se – posledice bi mogle da budu dalekosežne. Srbiji je utakmica sa Mađarskom za nauk, ispadanja u odbrani i primljeni golovi su bili, kako i sam kapiten Dušan Tadić reče, najblaže rečeno čudni.

Srbija je krahirala, drugu utakmicu zaredom nije pobedila i zakomplikovala je sebi život. Naredne utakmice biće zavedene pod kategoriju “biti ili ne biti” i u kratkom roku moraće štošta da se promeni. Počev od polja defanzive, pa do protoka lopte i ubrzanja akcija.

Izabrane vesti

Kreacije u napadu je manjkalo, nije ni Dušan Tadić zadovoljan kako je sve izgledalo.

“Definitivno nije dobro kad se izgubi kod kuće od Mađarske. Krenuli smo dobro sa postignutim golom i posle toga smo im nesvesno prepustili inicijativu, koju su oni pretvorili u dva pogotka. Čudna pogotka. Desilo se, ne sme da se dešava. Mislim da moramo brže da igramo sa loptom, da bude protok i onda će nam biti lakše da napravimo problem protivničkoj ekipi”, rekao je Dušan Tadić.

Završna trećina terena je mesto gde se dobro oseća, to mu je zona komfora. Ali, protiv Mađara se često spuštao, vraćao po loptu, trošio energiju…

“Generalno to ne volim, već volim da stojim u završnoj trećini, kako je zovu 'vruća zona'. Kada ne dobiješ dugo loptu – postaneš nestrpljiv. Želiš da uradiš nešto, želiš da rešiš utakmicu i onda se spustiš, povuče te lopta, pokušaš da provučeš pas. Generalno to ne volim”.

Posle prvog primljenog gola pokušao je da razdrma ekipu, bodrio je saigrače – reakcija je, ipak izostala. Primljen je i drugi gol, i to vrlo brzo.

“To je jako bitno. Primili smo pogodak, ali je bitna pozitivna reakcija. Moramo da se dignemo, ne smemo da tugujemo. Posle ćemo da analiziramo. Ali, u tim momentima moramo da se bodrimo i budemo pozitivni”.

Ni sam Dušan Tadić nije najsigurniji šta prouzrokuje nagle padove. Nedostatak koncentracije ili nešto drugo….

“Ko gleda sa strane, taj bolje vidi. Mi moramo da pogledamo utakmicu, da analiziramo… Definitivno možemo mnogo više, da stvorimo više šansi. Dobro smo počeli utakmicu, imali 1:0 i onda bukvalno poklonili dva pogotka i došli u situaciju da ponovo moramo da jurimo. Često nam se dešava da dobijamo lake golove iz situacija u kojima ne bi trebalo da primimo gol, gde smo plus jedan u odbrani. Prosto kao da poklonimo pogodak. Ne znam šta je to, da li je pad koncentracije. Mi uvek možemo da postignemo pogodak, da napravimo problem. Imali smo šanse, njihov golman je odbranio, nije nam se dalo”.

Umesto srpskog veselja na stadionu “Rajko Mitić” mogla se po završetku utakmice čuti mađarska muzika.

“Nisam čuo njihovu muziku, niti se obazirem. Idemo da se odmorimo i pripremimo. Idemo da pobedimo Litvaniju, imaćemo priliku da im se osvetimo”, završio je Dušan Tadić.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeDušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara