Dragan Stojković (©Starsport)
Dragan Stojković (©Starsport)

Piksi: Mađarska iz dva odbitka do golova, dominirali smo u drugom delu

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.09.23. | 00:01

„Svaka čast njihovom golmanu“, poručuje selektor reprezentacije Srbije

Provlačila se Srbija na početku evropskih kvalifikacija, srećno je slavila u Podgorici, još srećnije iščupala bod u Bugarskoj, ali ne može ni Talija večito da namiguje Orlovima.

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković smatra da je večeras u porazu od Mađarske (1:2) upravo sreća bila mnogo više na strani rivala, koji je iz dva talična gola došao do pobede.

Izabrane vesti

„Bez obzira na to što smo utakmicu otvorili na najbolji mogući način i iz odlične akcije poveli, pa imali i nekoliko situacija da dupliramo prednost, iz dve odbijene lopte u kratkom intervalu Mađarska je uspela da preokrene i postigne dva gola. Mislim da u prvom poluvremenu nismo bili dovoljno mobilni, taj deo utakmice je pripao rivalu, a u drugom smo dominirali, pokušali da dođemo do gola, ali nismo uspeli. Poraz nije tragedija, dali smo sve od sebe da ne izgubimo. Važno je imati i malo sreće, da se lopta tako odbija do vaših igrača, a mi smo večeras bili u minusu što se toga tiče“, ocenio je Piksi.

Izdvojio je selektor Orlova i golmana Dibusa kao junaka utakmice.

„Bili smo jako blizu gola u drugom poluvremenu, njihov golman je bio fantastičan večeras“, poručio je selektor Srbije i dodao:

„Mi smo napadali, bili u ofanzivi, čekao se dobar šut, šta je njihov golman odbranio, mogu samo da kažem bravo za njega“.

Prst krivice Piksi nije želeo da uperi u bilo koga.

„Greške se dešavaju, stvari na koje ne možete da računate. Mi smo tim i tako se ponašamo. Ovaj rezultat ne može ništa da poremeti ka cilju koji imamo. Najvažnija je sledeća utakmica i to moramo da pobedimo“.

Dva gola u tri minuta, od tog šoka srpska reprezentacija nije se oporavila.

„Nekad se neke stvari dese, iz dva odbitka, lopta dođe do njih. Prvi gol i drugi, čak mislim da to nije bio ni centaršut, to je bio šut, otišla lopta tamo gde ne treba. Dešavaju se stvari, kao što mi nekada postićemo golove iz takvih situacija večeras smo primili. Malo je to u kratkom vremenskom intervalu, tri minuta. Jeste malo šokantno, ali najvažnije je da budete pribrani, smireni i da pokušate sve što je u vašoj moći da preokrente ako vam protivnik dozvoli. Drugo poluvreme bilo je dominanto, ofanzivno, nekoliko sjajnih prilika smo imali, lopta nije htela u mrežu“.

Srbija i dalje drži sve u svojim rukama u kvalifikacijama.

„Imamo još četiri utakmice do kraja, sami o sebi odlučujemo. Da dobijemo sledeću utakmicu, verujem u to. Ovo večeras je bilo samo prvo poluvreme, drugo ćemo imati u Budimpešti, pa ćemo onda podvući crtu“.

Iako je upisan poraz, prvi u kvalifikacijama, da može - ponovo bi Dragan Stojković izveo isti tim.

„Ne bih ništa menjao, tim koji je izašao bio je po meni dovoljna garancija da se odigra dobra utakmica, a i nema garancija da ćete pobediti. I protivnik igra, bori se, dupla izmena u poluvremna, ne bih menjao da je rezultat bio u našu korist. S obzirom da smo bili negativni po rezultatu, ideja je bila da se osveže krilne pozicije, da preko Mladenovića i Živkovića imamo više centaršuteva sa strane, jer su se Mađari branili, imali dosta igrača u boksu. Bila dobra odluka, Srbija je bila u drugih 45 minuta dosta bolja nego u prvih“.

Luka Jović je dobio priliku tek u samoj završnici, premišljao se selektor Srbije i ranije da ga ubaci u igru, ali...

„Razmišljao sam da ubacim Jovića da igramo sa trojicom napadača, ali bismo onda imali deficit u veznom redu“.

Obrazložio je i zašto je Andrija Živković dobio šansu u nastavku, a Nemanja Radonjić počeo kao desni spoljni.

„Živković je pre dva dana imao jedno gaženje na palcu leve noge i praktično bio otvoren, bio je pod velikim znakom pitanja za danas. Incident na terenu, gaženje kramponima i to je razlog. Ali, po meni Radonjić je imao dosta zadovoljavajuću rolu. To je bio dogovor, znali smo da ćemo morati da osvežimo tim“.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara