Deklan Rajs (©Reuters)
Deklan Rajs (©Reuters)

Mančester Siti povukao ručnu: Arsenalu otvoren put do Deklana Rajsa

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.06.23. | 11:46

Šampion Engleske odlučio da izađe iz pregovora sa Vest Hemom i ne izjednači ponudu Tobdžija

Krunu nije uspeo da mu skine, ali mu jeste ukrao pojačanje. Arsenal je pobedio Mančester Siti u trci za potpis Deklana Rajsa. Kako javljaju praktično svi relevantni evropski mediji, šampion Engleske se povukao iz pregovora sa Vest Hemom oko kupovine njegovog kapitena!

Godinama unazad Siti je bez problema plaćao klauzule, ispunjavao sumanute zahteve premijerligaških rivala, pre dve godine oborio i britanski rekord po visini obeštećenja za Džeka Griliša, ali je ovog puta za promenu odlučio da povuče ručnu i ne učini isto za Deklana Rajsa.

Izabrane vesti

Arsenal pak hoće. Mikel Arteta je 24-godišnjeg vezistu odredio kao prioritetno pojačanje u letnjem prelaznom roku, zbog njega precrtao sve ostale opcije na sredini terena i na kraju se isplatilo. Tobdžije će dobiti novi motor potreban za novi pohod na titulu prvaka Engleske.

Londonski klub je pre desetak dana zvanično započeo misiju dovođenja kapitena Vest Hema, ali su mu Čekićari svesno odbili prve dve ponude čekajući da se Mančester Siti uključi i započne licitaciju. I upalilo je! Šampion Engleske je prekjuče poslao prvu zvaničnu ponudu kojom je izjednačio Arsenalovu, mada uz veći iznos u fiksnom delu, čime je naterao klub iz severnog Londona da izađe sa novim predlogom.

Ne želeći da izgubi bitku i tako dodatno produbi razliku u kvalitetu u odnosu na Siti, Arsenal je rešio da razbije kasu i ponudom od oko 122.000.000 evra (116.000.000 fiksno i 6.000.000 kroz bonuse) Rajsa učini najskupljim britanskim fudbalerom ikada. Nadali su se u Vest Hemu da će se mančesterski tim ponovo vratiti, ali su na današnjem sastanku čelnici Građana odlučili da povuku ručnu i otvore rivalu put ka engleskom reprezentativcu.

Kako stvari stoje, ostaje još samo da se dva londonska kluba dogovore oko strukture plaćanja, jer u Vest Hemu su navodno bili nezadovoljni dinamikom isplate.

Rajs je u Vest Hem stigao sa 14 godina iz Čelsija. Za Čekićare je odigrao 245 nastupa, a početkom jula doneo mu je i evropski trofej pobedom nad Fjorentinom u finalu Lige konferencije. Vreme je za više ciljeve.



tagovi

Deklan RajsLetnji prelazni rok 2023TransferiTransferi uživoArsenalMančester Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara