Andrea Beloti i Čiro Imobile u dresu reprezentacije Italije (©Reuters)
Andrea Beloti i Čiro Imobile u dresu reprezentacije Italije (©Reuters)

Mančini testira "devetke" protiv Čeha

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.06.21. | 13:54

Italija u petak od 20.45 časova dočekuje u Bolonji Češku Republiku u prijateljskoj utakmici. Ona će selektoru Azura da posluži da otkloni najveću dilemu - da li da pruži prednost Ćiru Imobileu ili Andrei Belotiju

Možda Italija ne spada u red najvećih favorita na Evropskom prvenstvu, ali daleko od toga da je treba potcenjivati. Azuri uvek imaju najviše ciljeve, a selektor Roberto Mančini raspolaže sa nekoliko igrača top nivoa. Najslađe muke verovatno će da ima kada bude birao "devetku", odnsno najisturenijeg napadača. Testiraće ih danas protiv Češke, na prijateljskoj utakmici koja počinje od 20.45, a onaj koji se bude bolje pokazao verovatno će da dobije prednost 11. juna na premijeri protiv Turske.

Na spisku Italije su Čiro Imobile, Andrea Beloti i Đijakomo Raspadori. Jedino je poslednji od njih, 21-godišnji centarfor Sasuola, trenutno u drugom planu. Imobile i Beloti su u prednosti.

Izabrane vesti

20.45: (1,57) Italija (3,90) Češka (6,25)

Napadač Torina je bio najbolji strelac Italije u kvaliikacijama, postigao je pet golova i zabeležio dve asistencije. Bio je strelac i u petak protiv San Marina (7:0), pošto je ušao sa klupe umesto Grifa.

O dilemi u špicu pričao je i selektor Italije, baš pred meč sa Češkom. Mančini nije želeo da otkrije ko će da dobije prednost večeras.

"Imamo trojicu centralnih napadača i mesto za jednog od njih. Startera biram između Imobilea i Belotija. Videćemo. Želimo da odigramo sve utakmice na turniru do velikog finala u Vembliju, za to nam trebaju sva trojica igrača. Beloti i Imobile su sličan tip igrača, ne bi se dobro uklopili kada bi igrali zajedno", rekao je Mančini.

Duel u Bolonji biće peti između ove dve selekcije, a Česi još uvek nikada nisu izbegli poraz. Sva četiri duela pripala su Italijanima, a poslednji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2014, sa 2:1.

Azuri su u martu u kvalifikacijama za Mundijal ostvarili sve tri pobede. Identičnim rezultatom su pobedili Severnu Irsku, Bugarsku i Litvaniju, sa po 2:0. Česi, koji ne učestvuju na Evropskom prvenstvu, u prva tri kola kvalifikacija za turnir u Kataru su osvojili samo četiri poena. Počeli su dobro, pobedili Estoniju sa 6:2 i remizirali sa Belgijom (0:0), a potom su izgubili od Velsa (1:0).


tagovi

fudbalska reprezentacija ItalijeFudbalska reprezentacija ČeškePrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara