Navijači Fluminensea (©Reuters)
Navijači Fluminensea (©Reuters)

Marakana gori, karata ni za lek: Flu naoštren da se osveti Olimpiji za prošlogodišnju eliminaciju

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.08.23. | 23:05

Kopa Libertadores: Tim iz Rija noćas (02.30) dočekuje paragvajskog velikana u prvom meču četvrtfinala elitnog takmičenja u Južnoj Americi. Marselo suspendovan kod domaćina, gosti stigli bez dvojice bitnih igrača, ali sa oporavljenim Derlisom Gonzalesom

Brazilski Palmeiras i Internasional jednom nogom su u polufinalu Kopa Libertadoresa, biće vatre u argentinskom obračunu Boke Juniors i Rasinga (prvi meč bez golova na Bombonjeri), dok je Fluminense veliki favorit u dvomeču sa paragvajskom Olimpijom.

Fluzao mora da bude oprezan jer je tim iz Asunsiona u prethodnoj rundi napravio senzaciju, kada je eliminisao slavni Flamengo, prošlogodišnjeg šampiona Južne Amerike. Prvi meč igra se noćas (02.30) na kultnoj Marakani.

Izabrane vesti

Sve ulaznice su rasprodate, pa se očekuje “vetar u leđa” za četu Fernanda Diniza. Fluminense nikada nije osvojio titulu u Libertadoresu. Samopouzdanje je poraslo eliminacijom argentinskog šampiona River Plejta u prvoj nokaut rundi. Pre šest dana, Flu je na svom terenu pobedio Ameriku Mineiro sa 3:1 u Brazileirau. Tim vršioca dužnosti selektora Brazila do dolaska Karla Ančelotija sledeće godine mnogo bolje igra na svom terenu.

02.30: (1,40) Fluminense (4,50) Olimpija (8,50)

Olimpija je bila užasna na startu šampionata Paragvaja, ali posle smene Urugvajca Dijega Agirea i dolaska Fransiska Arsea, najtrofejniji klub u Paragvaju igra kao preporođen što je pokazao i u prethodnoj rundi kada je pao branilac trofeja u najjačem takmičenju Južne Amerike.

Diniz ne može da računa na suspendovanog veterana Marsela. Nekadašnjeg asa Reala zameniće Diogo Barbios. U napadu će najistureniji da bude Argentinac Herman Kano, dok će Keno da preti s krila. Ganso je dirigent na sredini terena. Zbog povreda van stroja su Horhe i Gustavio Apis.

Olimpija je stigla u Rio bez dvojice važnih igrača, golmana Gastona Oliveire koji je polomio ruku i napadača Brajana Montenegra. Dobra vest za Arsea je da se oporavio najbolji igrač, napadač Derlis Gonzales.

Fluminense će imati veliki motiv da se revanšira Olimpiji za eliminaciju prošle godine u kvalifikacijama za Kopa Libertadores. U Riju je Flu slavio sa 3:1, ali je u Asunsionu domaćin pobedio sa čak 3:0 i igrao je grupnu fazu, dok su Trikolori morali da se zadovolje sa igranjem Kopa Sudamerikane.

Pobednik ovog dvomeča ide u polufinale na verovatno Internasional iz Porto Alegrea koji je slavio u prvom meču četvrtfinala u La Pazu protiv Bolivara sa 1:0.

KOPA LIBERTADORES, ČETVRTFINALE - PRVI MEČEVI

Utorak

Bolivar - Internasional 0:1 (0:1)

/Valensija 16/

Četvrtak

Boka Juniors - Rasing 0:0

Pereira - Palmeiras 0:4 (0:3)

/Vejga 23pen, Roša 31, Majke 34, Roni 82/

Petak

02.30: (1,40) Fluminense (4,50) Olimpija (8,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaFluminenseOlimpija AsunsionKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara