Vladimir Matijašević i Goran Grkinić (© FK Čukarički)
Vladimir Matijašević i Goran Grkinić (© FK Čukarički)

Matijašević: Pogrešio sam pred početak prelaznog roka, dovešćemo još dvojicu! Posle Pazara mislio sam – smak sveta

Vreme čitanja: 4min | pet. 22.07.22. | 19:28

Opservacije sportskog direktora Čukaričkog posle gostovanja u Luksemburgu

Vreme kritika je prošlo, sad je vreme pohvala. Kako u životu, tako i u fudbalu, poslednji utisak je najjači, pa su u Čukaričkom i te kako zadovoljni početkom evropskog puta, posle poraza od TSC-a i ne baš zadovoljavajuće igre u Novom Pazaru na startu Mozzart Bet Superlige.

Zato je sve naplaćeno u Luksemburgu, gde su izabranici Dušana Kerkeza bili ubedljivi, slavili 4:1 i primakli se plasmanu u narednu rundu kvalifikacija za Ligu konferencije.

Izabrane vesti

Pričali smo pre utakmice da je imperativ pobeda. Još lutamo, tražimo formu. Svakako je bilo mnogo bolje nego u Novom Pazaru. Rezultat je dobar, ali moramo ozbiljno da shvatimo i drugu utakmicu, iz razloga što je Rasing ekipa koja voli da igra fudbal. U pojedinim segmentima i nekim trenucima bili bolji od nas. Iskustvo koje imamo i igranje evropskih utakmica u prošlosti je presudilo. Ovo je odličan rezultat pred revanš u Beogradu“, istkao je Vladimir Matijašević.

Priča se posle gostovanja u Luksemburgu o bombi Srđana Mijailovića, dva hica Stefana Kovača, ali sportski direktor pronalazi način da pohvačli i Muhameda Badamosija i Samuela Ovusua, stranaca koji su se kasnije priključili ekipi, nisu prošli pripreme, ali...

„Badamosi je korpulentan, jak, daće doprinos, biće pojačanje, videlo se već u prva dva meča. To je momak koji je „desetka“, što je najbitnije, uklopio se brzo, biće to u budućnosti još bolji. Bio nam je potreban takav profil igrača, uz kojeg će Spasojević da stasa, a Aganspahić da sve ovo shvati ozbiljnije. Ovusu je dobro poznato lice, reprezentativac Gane, potrebno mu je malo vremena, iako je već dobio minutažu. Očekujemo i da se Tomović i Adžić vrate posle povreda, dođu na željeni nivo, ali, dovešćemo još igrača. Razmišljamo o jednom ili dva fudbalera pozadi, i o jednom veznom, bočnom“.

Stefan Kovač na meču sa Rasingom (© MN Press)Stefan Kovač na meču sa Rasingom (© MN Press)

Pretrpeo je Čukarički velike promene tokom prelaznog, doveo novog trenera i šestoroicu igrača i – još će.

„Kazao sam pre početka sezone da ćemo dovesti pet, šest igrača, izgleda da sam pogrešio. Sigurno ću u razgovoru sa predsednikom Obradovićem dovesti još jednog ili dvojicu, videćemo, radimo na tome. Prelazni rok traje još dugo, neki drugi će otići. Ova ekipa ima potencijal, ali očigledno joj je potrebno još konkurencije da bi sve iskazala. Možda je i previše dovođenja, ali su kvalitetni igrači i uklopiće se“.

Slavljem nad Rasingom, Brđani su maltene osigurali dvomeč sa atraktivnim rivalom u narednom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije.

Ako prođemo čeka nas Tvente, vrlo kvalitetna ekipa, igraju u odličnom šampionatu, gotovo uvek na krcatom stadionu, kapaciteta 32.000 mesta. To je za nas izazov, sigurno se nećemo predati. Imali smo prošle godine školu sa Hamarbijem, tad sam posle pobede od 3:1 kazao da su Šveđani favoriti. Imali smo tad problema i sa povredama, malo podlegli pritisku, mladi igrači su bili uplašeni, brzo smo primili golove... Nekad morate kvalitetom, srcem i snagom da se suprotstavite. Budžet im je daleko veći od našeg. Opet, svedoci smo da se, na primer AZ mučio protiv Tuzle, pobedio samo 1:0 posle jedanaesterca“.

Mozzart Bet Superliga, nedelja, 18.55: (1,60) Čukarički (3,70) Napredak (6,25)

Pred očima odogovornih i dalje su scene iz Novog Pazara, kad je Čuka tek u finišu, jedva, upisala pobedu (2:1).

Kad sam video utakmicu u Novom Pazaru, mislio sam da nas čeka smak sveta. Tada sam imao utisak da ćemo izgubiti u Luksemburgu, ali, momci su se skupili, sad to moraju da ponavljaju iz utakmice u utakmicu, što neće biti lako. Mnogo je bitno da ekipa pobeđuje i kad ne igra dobro, ali, Fortuna ne može da vas dugo služi. Moraju igrači i stručni štab da nađu formu, dođu na viši nivo i pobeđuju. Može da priča ko šta hoće, ali naša liga je izuzetno teška“.

Naredni izazov je već u nedelju.

Sad je najbitnije da se fokusiramo na Napredak, taj meč je najznačajniji. Kruševljani su uvek ozbiljna ekipa, bilo da igraju plej-of ili plej-aut. Uvek imaju iskusnih igrača, trener im je dobro poznato lice na Banovom brdu, naš stručnjak Dule Đorđević, kojeg smo retko pobeđivali. Moramo ozbiljno da ih shvatimo, ukoliko želimo povoljan rezultat“, dodao je Vladimir Matijašević.

KAZNIĆEMO KOVAČA DA DAJE GOLOVE

Rekao je Stefan Kovač pre utakmice sa Rasingom da će biti strelac u Luksemburgu i održao je obećanje. kao vid iskupljenja saigračima za isključenje na premijeri Mozzart Bet Superlige sa TSC-om.

Nije tačno, ja sam njemu najavio da će dati gol, ako bude šutirao. Neka bude da je ispunio obećanje, na njega očigledno utiče kazna, koju je dobio posle crvenog kartona. Kaznićemo ga više puta, verovatno je tako najbolje“, našalio se direktor Matijašević.



tagovi

Vladimir MatijaševićČukaričkiMozzart Bet SuperligaKvalifikacije za Ligu konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara