Mbape je ostao, zato je Leonardo morao da ode! PSŽ smenio sportskog direktora

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.05.22. | 01:43

Brazilac platio danak loših odnosa sa najboljim igračem ekipe, Luis Kampos već viđen u Parizu

Ono što je naslućivano proteklih meseci, večeras je i definitivno završeno. Prema pisanju dobro upućenog Radio Monte Karla, Pari Sen Žermen se i zvanično rastao sa sportskim direkorom Leonardom, a kao glavni razlog za to bili su loš odnos sa Kilijanom Mbapeom i njegovim bliskim okruženjem.

Isti izvor navodi da je PSŽ utkaz svom sportskom direktoru uručio u subotu uveče, kad je Brazilac i zvanično razrešen dužnosti. Kao što je ranije najavljivano u narednim danima se očekuje da će biti smenjen i šef struke Maurisio Poketino.

Izabrane vesti

Naser al Kelaifi je prema ranijim informacijama još zimus precrtao Leonarda zbog činjenice da nije uspeo da ubedi Mbapea da je ostanak na Parku prinčeva najbolji izbor za njegovu budućnost. Ipak, u poslednji čas, navodno nakon što je već dao reč Florentinu Perezu da će doći u Real Madrid, jedan od najboljih igrača današnjice iznenada je odlučio da ostane u Gradu svetslosti. Zbog toga je očigledno moralo da dođe do smene na poziciji sportskog direktora.

U ovom trenutku najveći favorit za Leonardovog naslednika je Portugalac Luis Kampos. Njemu se daju zasluge za stvaranje šamionskih timova Monaka iz 2017. godine i Lila iz 2021, a ima i odlične odnose upravo sa Kilijanom Mbapeom i njegovom porodicom.

Takve informacije stižu iz francuskih i portugalskih medija, a u prilog tome ide i činjenica da Kampos u ovom trenutku ima samo ulogu strateškog savetnika u španskoj Selti, pa je potpuno spreman za najveći izazov u svojoj bogatoj karijeri. Kampos se do 2005. godine bavio trenerskim poslom, kasnije je postao skaut u Real Madridu, a onda je prešao na menadžment.


tagovi

LeonardoKilijan EmbapeNaser Al-Kelaifi

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara