Uroš Đurđević (desno) u dresu Crne Gore (©Reuters)
Uroš Đurđević (desno) u dresu Crne Gore (©Reuters)

Meč u Hihonu propušta 14 prvotimaca

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.11.21. | 12:39

Duel Sportinga i Real Sosijedada B (petak, 21.00) otvara 16. kolo španske Segunde

Malo zbog povreda, malo više zbog utakmica reprezentacija, ali premijerni meč 16. kola Segunde između Sporting Hihona i Real Sosijedada B (petak, 21.00) oba tima će dočekati ozbiljno oslabljeni. Zbirno, ne mogu da računaju na čak 14 prvotimaca.

Sportingu će najviše da nedostaje nekadašnji napadač Partizana i Rada, Uroš Đurđević. Najbolji strelac ekipe, sa pet golova, igra za reprezentaciju Crne Gore, u subotu protiv Holandije.

Izabrane vesti

21.00: (1,60) Sporting Hihon (3,60) Real Sosijedad B (6,75)

Pored Đurđevića, za svoje nacionalne timove igraju i Hoze Luis Rodrigez (Panama), Hoze Gragera i Gaspar Kampos (mlada reprezentacija Španije), Gvilje Rosas nije uspeo da se oporavi od povrede, Viktor Kampuzano je obnovio povredu, a Pablo Perez je nedavno operisan. Aitor i Berto su takođe neizvesni.

Za Sporting ovo kolo nije moglo da dođe u gorem momentu. Očajnički mu treba pobeda, kako bi ostao u igri za plasman u Primeru, a mora da je traži praktično sa rezervnim sastavom. Hihon nije pobedio na poslednjih pet utakmica, u tom periodu je osvojio samo jedan bod, pa se zatresla klupa Davidu Galjegu. Promene u prvom timu su iznudne, a verovatno će nekadašnji štoper Partizana Mark Valijente da ostane na klupi. Iskusni štoper je odatle gledao poslednja dva meča Sportinga, poraze od Almerije (1:0) i Saragose (2:0).

Pred stratega drugog tima Real Sosijedada, Ćabija Alonsa, nije stavljen imperativ pobede. Plavo-beli ne moraju da beleže neke značajne rezultate, svakako ne mogu da se plasiraju u Primeru, pa je Alonsov zadatak da izbori opstanak, ali pre svega da razigra igrače za prvi tim.

Za sada je u zoni ispadanja, 20. na tabeli sa 14 poena. Vezao je tri poraza, a izlaz iz krize će večeras pokušati da pronađe bez nekolicine prvotimaca. Zbog povreda nema Urka Gonzaleza, Artica Arambarija, Zaratea, Aleksa Sole, Ezkurdija, Pačeka i Roberta Navara. Takođe, sa mladim reprezentacijama su Španci Ajesa, Karikaburu, Benjat Turijentes, Hulen Lobete i Slovak Peter Pokorni.

----------------------------------------------------

Sve utakmice Segunde možete da gledate u direktnom prenosu na portalu mozzartbet.com, dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

Sporting HihonSegundaReal SosijedadUroš Đurđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara