Havijer Kaljeha je još uvek neporažen kao trener Levantea (©Reuters)
Havijer Kaljeha je još uvek neporažen kao trener Levantea (©Reuters)

Meč za jesenju krunu u španskoj Segundi

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.12.22. | 13:28

Ako žele do prvog mesta, koje trenutno drži Las Palmas, fudbaleri Levantea i Eibara moraju da idu na pobedu u direktnom okršaju (nedelja, 19) u Valensiji

Ove nedelje biće spuštena zavesa na polusezonu u španskoj Segundi, a fudbaleri će otići na zasluženu tronedeljnu pauzu, dok traju novogodišnji i božićni praznici. Ipak, nijedan fudbaler tamo neće ugasiti alarm na mobilnom telefonu koji ih budi za jutarnji trening dok ne dobijemo jesenjeg šampiona. Dobićemo ga tek posle susreta Levantea i Eibara, koji će se sastati od 19 časova na Gradskom stadionu u Valensiji.

Uoči te utakmice 21. kola Segunde tri ekipe se nadaju naslovu. Las Palmas je trenutno drži, posle pobede nad Viljarealom B (1:0) u subotu ima dva poena više od Eibara, a tri od trećeplasiranog Levantea. Dakle, Eibar pobeda u Valensiji bilo kojim rezultatom lansira na vrh, dok je domaćinu neophodno da slavi sa tri pogotka razlike da bi bio bolji od ekipe sa Kanarskih ostrva.

Izabrane vesti

Koliko god zvučalo primamljivo dočekati 2023. godinu na prvom mestu, ne mora to ništa da znači. Posle ovog kola ima svaki tim da odigra još po 21 meč ligaškog dela, a zatim je na programu i plej-of. Previše toga je preostalo da bi se iznosili bilo kakvi zaključci.

Pri čemu, videli smo u Segundi ove jeseni ogroman broj remija, pa je tabela pri vrhu prilično zgužvana. Između Las Palmasa i sedmoplasirane Kartahine razlika je samo šest poena, a jasne ambicije i planove kako da dođu do Primere imaju i timovi koji su nešto slabije plaasirani, poput Andore, Albasetea, Leganesa, Ueske… Svi oni nišane barem plej-of, ako ne prva dva mesta, koja donose direktnu promociju.

19.00: (2,20) Levante (3,05) Eibar (3,70)

Međutim, kada se sastaju drugi i treći na tabeli, to je svakako derbi. Za taj položaj oba tima su se izborila dobrim rezultatima tokom druge polovine novembra i dosadašnjih 18 dana decembra. Eibar je nanizao tri pobede, dok je Levante neporažen na poslendjih 11 prvenstvenih mečeva (sedam pobeda i četiri remija). Na poslednje tri tim iz Valensije nije primio nijedan gol, golman Dani Kardenas je nesavladan 348 minuta.

Biće ovo susret dva kandidata za plasman u Primeru. Za navijače koji vole fudbal, ovo će da bude prelepa utakmica koja s pravom privlači pažnju. Očekivanja naše okoline su postala ogromna, a to je svakako dobra stvar“, kazao je trener Levantea Havi Kaljeha.

Ovaj 44-godišnji Madriđanin, koji je do sada trenirao Viljareal i Alaves, preuzeo je Žabe 17. oktobra. Od tada njegov tim nije doživeo nijedan poraz.

Samo što danas Kaljeho neće moći da računa baš na najjači sastav. Nije usvojena žalba na suspenziju Aleksa Munjoza zbog petog žutog kartona, tako da on nema pravo nastupa protiv Eibara. Takođe, zbog povrede nećemo gledati ni Roberta Soldada, Robera Ibanjeza, Škodrana Mustafija i Musondu. Barem se Vesli Moraeš oporavio, mada se očekuje da Mohamed Buldini posle gola Alavesu ipak dobije prednost u startnoj postavi.

Nije ni Eibar doputovao kompletan u Valensiju. Gaiska Garitano po svoj prilici neće moći ozbiljnije da računa na Agera Akečea, Frederika Venansija i Kikea Gonzaleza, pošto su se sva trojica požalili na povrede.

Poslednji put smo duele ova dva tima gledali 2021. godine u Primeri. Tada je Levante savladao Eibar na oba susreta, kod kuće sa 2:1, a potom u Eibaru sa 1:0.

------------------------

Sve utakmice Segunde ove sezone možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------------------

ŠPANIJA 2 – 21. KOLO

Petak

Tenerife – Andora 1:1 (1:1)

/Eladi 31 – Martinez 13/

Subota

Mirandes – Ponferadina 2:1 (2:0)

/Raul 16, 20 – Juri 48/

Lugo – Granada 1:0 (1:0)

/Lureiro 12/

Viljareal B – Las Palmas 0:1 (0:1)

/Kordona 28/

Kartahines – Rasing Santander 0:3 (0.2)

/Visente 16, Mbula 37, Aldasoro 68/

Real Ovijedo – Sporting Hihon 1:0 (0:0)

/Baston 74pen/

Nedelja

14.00: (1,80) Albasete (3,40) Ibica (4,90)

19.00: (2,40) Burgos (2,90) Ueska (3,45)

19.00: (2,20) Levante (3,05) Eibar (3,70)

21.00: (3,35) Malaga (2,80) Alaves (2,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

SegundaEibarLevante

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara