Fudbaleri Nekakse (©AFP)
Fudbaleri Nekakse (©AFP)

Meksiko: Za Nekaksu biti ili ne biti, pobeda za plej-of nadu

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.10.21. | 23:05

Apertura: Noćas dva meča 16. kola šampionata Sombrerosa

Dva kola su ostala do kraja ligaškog dela sezone u meksičkoj Aperturi. Klub Amerika je obezbedio pol-poziciju pred plej-of, dok će velika borba da se vodi za preostala tri mesta koje direktno vodi u četvrtfinale.

I klubovi od pete do 12. pozicije imaće šansu da se domognu titule, ali će morati da igraju prvu nokaut fazu u prvenstvu Sombrerosa. Jedan od klubova koji je na "ivici“ plej-ofa je Nekasa. Trenutno je prva ispod crte, ali u naredna dva kola može da izbori doigravanje. Na stadionu Viktorija u Akvaskalijentesu domaćin noćas (02.00) dočekuje Mazatlan koja ima tri boda više od narednog rivala, ali i dalje nije obezbdio plej-of.

Izabrane vesti

04.00: (2,50) Huarez (2,85) Puebla (3,05)

Nekaksa je osvojila četiri boda u prethodna dva kola. Mazatlan igra toplo-hladno. Ima tri trijumfa u prethodnih pet kola. Uzdanica Nekakse je Aleks Zandehas, prvi strelac tima sa pet golova, četiri manje od najubojitijeg golgetera u Meksika, Hermana Berteramea. Domaći tim nema nijedan remi na svom terenu (tri pobede i četiri poraza). Mazatlan je mnogo bolji na svom stadionu, dok u gostima ima samo jedan trijumf na sedam mečeva, uz samo četiri postignuta pogotka.

02.00: (1,80) Nekaksa (3,35) Mazatlan (4,40)

Dva sata kasnije (04.00), sastaju se Huarez i Puebla, timovi koji se takođe bore za plej-of. Domaćin ima bod manje od Atletiko San Luisa, poslednjeg tima koja je trenutno na mestu koje vodi u doigravanje za titulu. Za Pueblu neće igrati Brazilac Lukas Žake koji je dobio crveni karton prošle nedelje. Poslednja tri duela ovih timova domaćini su rešili u svoju korist. Puebla je zimus u Klausuri dobila Huarez sa 4:0, a tri gola delo je Santijaga Ormena, Peruanca koji je pre početka sezone pojačao Leon.


tagovi

MeksikoMeksiko 1NekaksaPuebla

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara