Rodrigo između Mesija i De Paula (©Reuters)
Rodrigo između Mesija i De Paula (©Reuters)

Mesi eksplodirao kao vulkan: Opet represija nad Argentincima u Brazilu! Ludilo mora da prestane, ne sme da se toleriše

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.11.23. | 10:09

“Sramota je ovo što brazilska policija radi! Koliko dugo moramo da gledamo ove scene?!”, zapitao se Lisandro Martines

Provrila je južnoamerička krv, udarila u glavu skoro svima na Marakani i bilo ih je teško ohladiti. I nije prvi put da dođe do nemilih scena u svetskom superklasiku. Takve stvari postale su standard kada teren dele Argentinci i Brazilci.

Nereda je bilo pre dve godine zbog zaraženih Argentinaca, nedavno i u finalu Kopa Libertadoresa između Fluminensea i Boke juniors. Svesno ili ne, napravljeni su propusti u organizaciji, navijači su bili pomešani i rezultat svega bila je tuča na tribinama. Utakmica je kasnila, Gaučosi dobili zahvaljujući nebeskom letu Nikolasa Otamendija, a Lionel Mesi i saigrači, uprkos pobedi, nisu mogli da sakriju nezadovoljstvo zbog načina na koji je policija postupala.

Izabrane vesti

Lionel Mesi eksplodirao je kao vulkan, nije se ni trudio da obuzda bes. Optužio je organe reda i istakao da sve što se dešavalo nije nikakva slučajnost. Jer, slučajnost je kada se desi jednom, a kada se ponavlja to ne može biti.

“Ovaj tim nastavlja da piše istoriju… Velika pobeda na Marakani još jednom je obeležena represijom nad Argentincima u Brazilu. Ovo ne sme da se toleriše, to je ludilo i mora odmah da prestane”, napisao je osvajač Zlatne lopte, a pre toga rekao:

“Videli smo kako policija tuče ljude, tu su bili i članovi porodica nekih igrača – to se desilo i u finalu Kopa Libertadores. Kada do toga dođe, čovek više razmišlja o porodici, ne znaš šta se dešava i više se fokusiraš na to, nego na utakmicu, koja je u tom trenutku sporedna stvar. Mi smo porodica, odlučili smo da igramo kako bi se situacija smirila”.

Imao je Leo sukob sa Rodrigom, imali su as Inter Majamija i Rodrigo de Paul šta da kažu prvotimcu Real Madrida, a žustri su bili i kada je policija intervenisala na tribinama. Ipak, tada je najratoborniji bio Emilijano Martinez. Skočio je Dibu na brazilske organe reda, pokušao da se popne na tribine i stane u zaštitu argentinskih navijača.

Kasnije je Lionel Mesi povukao ekipu sa terena, na kraju odlučio i da je vrati i da se meč odigra, a Gabrijel Žezus je dok su napuštali igralište gestikulirao ka Argentincima. Provocirao ih je da već drugi put odlaze i vrše pritisak…

Lionel Mesi bio je najglasniji, međutim, nije jedini koji je zapenio zbog nereda na tribinama. Policija je trn u oku i Lisandru Martinesu.

“Sramota je ovo što brazilska policija radi! Kako je to uopšte moguće? Koliko dugo moramo da gledamo ove scene?! Uvek isto”, napisao je defazivac Mančester junajteda koji je meč gledao na televiziji.

Brazil je prvi put poražen na domaćem terenu u kvalifikacijama za Mundijal ikada, Argentinci su još jednom pokazali ko je trenutno najbolji svetski tim. I dobrano su pecnuli arhineprijatelje.

“Mi smo najbolja reprezentacija na svetu! Govorimo na terenu, imamo velika m*da. Ispisali smo istoriju i danas sam ponovo pokazao da dajem sve od sebe za ovaj dres”, poručio je Rodrigo de Paul, a nadovezao se Aleksis Makalister:

“Pobeda protiv Brazila na Marakani u kvalifikacijama za Mundijal je kao po**ić”.





tagovi

Lionel MesiEmilijano MartinezLisandro MartinezRodrigo De Polfudbalska reprezentacija ArgentineFudbalska reprezentacija BrazilaKvalifikacije za Mundijal 2026.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara