Lionel Mesi (©AFP)
Lionel Mesi (©AFP)

Mesi ukrao slavu Joveljiću, Inter u sudijskoj nadoknadi izbegao poraz (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.02.24. | 05:21

MLS: Povremeni srpski reprezentativac postigao jedini gol za tim iz Los Anđelesa protiv ekipe iz Majamija, ali omaleni Gaučos u 90+2 doneo bod ekipi gostima u Kaliforniji – 1:1 (0:0)

Inter iz Majamija svi već vide na MLS tronu. Lionel Mesi je zdrav, stigao je i Luis Suarez iz brazilskog velikana Gremija, ali već na drugom stepeniku se umalo tim Dejvida Bekama spotakao, a krivac je mogao da bude Srbin – Dejan Joveljić. Povremeni srpski reprezentativac postigao je jedini gol za Galaksi koji je na svom terenu u Karsonu, predgrađu Los Anđelesa, vodio protiv tima s Floride, ali je veliki Mesi u drugom minutu sudijske nadoknade doneo bod svom timu - 1:1 (0:0).

Tim iz Majamija je bio favorit, ali nije blistao prvi favorit za krunu „preko bare“. Početak je sezone, Lionel Mesi se zagreva, dok Luis Suarez nije još u formi. Joveljić je odlično u 75. minutu ispratio akciju svog tima. Posle kontre, golman Kalender je odbio loptu, a Delgado je kao na tacni uposlio Srbina kome nije bilo teško da sa pet-šest metara ubaci loptu u praznu mrežu.

Izabrane vesti

Gledao se VAR, ali je sve bilo čisto. Poveo je domaćin, mirisalo je na iznenađenje u Kaliforniji.

Joveljić je igrao do 86. mnuta, kada je ustupio mesto Špancu Migelu Beriju. Nekadašnjem napadaču Crvene zvezde i Ajntrahta ovo je treća sezone u MLS-u. Posle odlaska poznatog Meksikanca, nekadašnjeg igrača Mančester Junajteda i Reala Havijera Ernandeza Čičarita u Čivas Gvadalaharu, Joveljić je starter i najavio je da će ovo da bude njegova godina pune afirmacije „preko bare“. Nije se proslavio prošle sezone, kada je uglavnom bio džoker Grega Vanija, trenera Galaksija.

I pre vodećeg gola na meču, Galaksi je bio bolji tim. Nekada velika nada Barselone Riki Puć je u 13. minutu promašila jedanaesterac. Veliki glupost je napravio u finišu asistent kod gola Galaksija Delgado, dobio je drugi žuti karton, pa je morao u svlačionicu, a to je iskoristio Lionel Mesi. Stuštio se Gaučos ka golu tima iz Los Anđelesa, dodao loptu starom drugaru iz Barselone Đordiju Albu, koji mu je vratio pas, a Argentinac je uklizao i izjednačio.

Mogao je Inter i do pobede u poslednjim trenucima meča, ali na kraju prvi bod za domaćina, a četvrti za Inter koji je na premijeri nove sezone u MLS-u na svom terenu pobedio Real Solt Lejk sa 2:0.

Mesi je do tog drugog minuta sudijske nadoknade bio skroman, ali jedna dobra akcija, u njegovom stilu, bila je dovoljna za prvenac u 2024. godini. Luis Suarez je igrao do 67. minuta, a na terenu su bili i još dvojica nekadašnjih fudbalera Barselone, pominjani Đordi Alba i zadnji vezni Serhio Buskets.

Nekadašnji golman Čukaričkog Novak Mićović je bio rezerva u tim iz Los Anđelesa. Prednost na početku šampionata ima iskusni Amerikanac Džon Mekarti.

MLS

Četvrtak

Inter Majami - Real Solt Lejk 2:0 (1:0)

/Tejlor 39, Gomes 83/

Subota

Kolumbus - Atlanta Junajted 1:0 (1:0)

/Kućo 27/

Los Anđeles FK - Sijetl 2:1 (1:0)

/Tilman 45, Boguš 55 - De la Vega 73/

Nedelja

Šarlot - Njujork 1:0 (1:0)

/Malanda 8/

Di Si Junajted - Nju Ingland 3:1 (1:0)

/Benteke 34, 72, 90+4 - Hil 67/

Orlando - Montreal 0:0

Filadelfija - Čikago 2:2 (0:1)

/Ure 55, Gazdag 90+3 - Gutijerez 39, Herbers 82

Ostin - Minesota 1:2 (0:1)

/Biro 90+5 – Lod 34, Flores 90+1/

Dalas - San Hoze 2:1 (1:1)

/Iljarmendi 25, Sili 90+4 – Kikanović 6/

Hjuston - Kanzas Siti 1:1 (0:0)

/Segal 69 - Tomi 61/

Sent Luis - Real Solt Lejk 1:1 (0:0)

/Adeniran 79 - Arango 74/

Portland - Kolorado 4:1 (4:0)

/Vilijamson 9, Alves Santos 14, 29, Vines 45+5ag – Haris 55/

Sinsinati - Toronto 0:0

Nešvil - Njujork Red Buls 0:0

Ponedeljak

Los Anđeles Galaksi - Inter Majami 1:1 (0:0)

/Joveljić 75 - Mesi 90+2/



tagovi

Inter MajamiLA GalaksiLos Anđeles GalaksiDejan JoveljićLionel MesiĐordi AlbaMLS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara