Paulinjo u duelu sa El Farduom Benom (©Reuters)
Paulinjo u duelu sa El Farduom Benom (©Reuters)

Midtjiland se sprema za Zvezdu protiv tima koji ga nije pobedio na 24 vezana dvoboja

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.10.21. | 10:48

Danska 1: Vukovi gostuju Randersu, koji je poslednjih godina nikako ne uspevaju da naude ekipi iz Herninga

Prva tri meseca sezone ponudila su 22 utakmice za Midtjiland na tri različita turnira. Jedna od njih bila je protiv Crvene zvezde u Herningu, koja je završena remijem 1:1, a dva tima sastaće se ponovo u Beogradu u četvrtak, u sklopu 4. kola Grupe F Lige Evrope. Do tada, Vukovi imaju obaveze u danskoj Superligi, gde danas gostuju Randersu (14.00).

Glavni trener Midtjilanda Bo Henriksen preferirao je sistem 3-4-3 u velikoj većini mečeva, što je rezultiralo efikasnom igrom i trenutno prvim mestom u šampionatu Danske. Prednost nije nimalo zanemariva posle 13 rundi, jer Vukovi imaju šest bodova više od prvog pratioca Kopenhagena, a sedam više od današnjeg protivnika.

Izabrane vesti

14.00: (3,50) Randers (3,35) Midtjiland (2,15)

Jedan od najistaknutijih asova Vukova je levi bek Paulinjo, koji je odigrao sedam mečeva kao deo defanzivne trojke, uprkos činjenici da je Brazilac svoje ime u danskom fudbalu etablirao kao snažan defanzivac sa odličnim ofanzivnim kvalitetima.

"Nije mi teško, samo želim da pomognem treneru Henriksenu i timu koliko je to moguće. Na kraju, najvažnije je da nastavimo da pobeđujemo i tu moram da pomognem tako što ću igrati na mestu gde sam potreban. Moja prirodna pozicija je bek, ali mislim da se dobro snalazim i u centru", istakao je prvotimac Vukova, koji je nešto više od dve godine u taboru Midtjilanda, a u tom periodu odigrao je 76 utakmica.

FCM je trenutno u intenzivnom periodu, koji nalaže da će odigrati sedam mečeva u tri nedelje u tri različita takmičenja. Nedavno, tim iz Herninga je obezbedio plasman u četvrtfinale nacionalnog Kupa, kada je savladao Olborg sa 3:1 posle produžetaka u četvrtak uveče.

"Mnogo nam znači da pobeđujemo u Kupu. Za nas je veliki cilj da osvojimo taj trofej, tako da je bilo sjajno što smo pobedili posle teške borbe".

Gotovo nestvaran podatak da Midtjiland ne kiksira u prvenstvu posle duela u drugim turnirima potkrepljuju brojke iz ove sezone. Vukovi su trijumfovali na svih osam mečeva pošto su odigrao evropske ili Kup utakmice sredinom nedelje.

----------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------------

Da li to znači da danas sledi deveta pobeda? Pride, Randers je jedan od rivala koji ima kopleks od Vukova. Midtjiland je neporažen protiv njega na 24 utakmice zaredom.

"Idemo u Randers po tri boda. Naravno da to radimo u svim mečevima, ali to je ekstra važan meč protiv vrhunskog tima. Randers je dobar ove sezone i mi to poštujemo. Zato moramo da budemo oštri i izbegavamo greške", poručio je Paulinjo.

Bo Henriksen je odabrao 18 igrača za gostovanje, a na spisku nema Danijela Hoega, potom najboljeg strelca Žuniora Brumada i Jensa Kajustea.


tagovi

Danska 1MidtjilandRanders

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara