Milan Kosanović direktor Vojvodine

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.12.20. | 08:44

Veliko spremanje u Novom Sadu i pomalo neočekivana vest

Nekadašnji član stručnog štaba Crvene zvezde i jedan od najbitnijih saradnika Vladana Milojevića, Milan Kosanović obavljaće u narednom periodu funkciju sportskog direktora Vojvodine, saznaje MOZZART Sport. Ne redovnoj klupskoj Skupštini superligaš sa Karađorđa, posle turbolentnog perioda koji su manifestovali javni istupi Nenada Lalatovića, dobio je novo rukovodstvo. Uloga predsednika poverena je Dragoljubu Samardžiću, ali čini se da će najvažnija funkcija u sportskom sektoru biti poverena harizmatičnom stručnjaku.

Izabrane vesti

Milan Kosanović je pre dolaska u Crvenu zvezdu obavljao brojne funkcije u Vojvodini, bio je u jednom trenutku i šef stručnog štaba, ali upravo u Novom Sadu se specijalizovao za rad sa mladim igračima. Zbog te reference kooptiran je u stručni štab Veljka Paunovića, bio je i selektor omladinske reprezentacije Srbije, da bi vrlo brzo dobio poziv sa Marakane. Nekoliko inidividualnih treninga na Zlatiboru sa igračima poput braće Ilić, i Dejana Joveljića, bila su dovoljna Vladanu Milojeviću da Kosanovića pozove u stručni štab.

Bio je to sjajan potez pedantnog stručnjaka, tokom naredne tri sezone Kosanović se profilisao u jednog od najvažnijih članova stručnog štaba, za značajnim uticajem na rezultate i napredak pojedinih igrača.

Zajedno sa Milojevićem, Milan Kosanović je otišao u Al Ahli, odakle se vratio pre mesec dana zbog zdravstvenih problema. Tačnije, povrede noge. Upravo u tom periodu Kosanović je gledao sve mečeve novosadske Vojvodine, i praktično počeo da skenira situaciju u klubu gde je počeo vrlo lepu karijeru. Prema pojedinim informacijama Vojvodina će se u narednom periodu bazirati na afirmaciji produkta omladinske škole kako bi imala šta da ponudi evropskom tržištu, a ujedno bila jedan od najboljih klubova u Srbiji. Nema sumnje da je Milan Kosanović idealan za takav posao, iako do sada u karijeri nije obavljao funkciju direktora.

Kosanović je uticao i na razvoj Sergeja Milinkovića Savića, bio je trener čuvene generacije Vošinih klinaca koji su se okitili titulom najbolje ekipe u Srbiji. Trenutno Voša u svojim redovima ima dva superklinca, Mirka Topića i Dejana Zukića. Međutim, postoje tu još plejada zanimljivih tinejdžera.

Kosanović bi sa Vojvodnom narednih dana trebalo da potpiše ugovor o saradnji. I na taj način postane naslednik Nikole Lazetića. Bivši reprezentativac naše zemlje otišao je iz Voše posle otvorenog sukoba sa Nenadom Lalatovićem. Tačnije, Lalatović je pokazao rezultatima da mu Lazetić nij potreban i vapio da mu se dovede novi sportski direktor.

Izbor je, izgleda, pao na Milana Kosanovića. 


tagovi

Milan Kosanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara