Aleksandar Dragović i Evander (©Reuters)
Aleksandar Dragović i Evander (©Reuters)

Milan Makarić i Olborg testiraju Midtjiland pred revanš Henriksenovog tima sa Zvezdom

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.10.21. | 10:44

Danas na programu dve utakmice Kupa Danske

Iako su Crvena zvezda i Braga odmakli, daleko od toga da je nešto gotovo u toj grupi Lige Evrope. Ali, činjenica je da su crveno-beli nadomak evropskog proleća. Već u Danskoj, u Herningu, mogli su da nokaut fazu Lige konferencije stave u džep, ali je Midtjiland bio tvrd orah i nije dopustio srpskom šampionu da se raduje na njegovom bunjištu.

Idući meč - zakazan za 4. novembar - Crvena zvezda i Midtjiland bi mogli da dočekaju u različitom raspoloženju. Crveno-beli su krahirali u šampionatu Srbije, poklekli su u Surdulici i zaostaju pet bodova za Partizanom. Jesenja titula će po svemu sudeći završiti u Humskoj, brige se gomilaju Dejanu Stankoviću... A Midtjiland sigurno korača na domaćem frontu, igra sve bolje i naoštren je da u beogradskom revanšu prigrabi ceo plen. 

Izabrane vesti

Raste Midtjiland, puca od samopouzdanja, ali i žali zbog remija sa crveno-belima u gradiću na danskom poluostvu Jiland. Ipak, taj nerešen ishod nije naročito poremetio Boa Henriksena. Midtjiland je vodeći tim danskog šampionata, a takođe je naciljao četvrtfinale Kupa Danske. U Herning stiže Olborg (19.45), čiji napad predvodi Milan Makarić, prošlogodišnji najbolji strelac srpske Superlige.

Midtjiland je u sjajnoj formi, a isto se ne može reći i za Olborg. Milan Makarić i saigrači su na poslednje dve prvenstvene utakmice pretrpeli poraze. AGF i Viborg uzeli su mu meru, a u ligaškom okršaju sa Viborgom treći put u sezoni Milan Makarić bio je strelac. Srpski napadač će uz Tobijasa Fosuma i Danijela Pripa biti najveća opasnost po Midtjiland u Kupu Danske. Nekadašnji napadač Radnika ima priliku da poljuljanoj Crvenoj zvezdi iscrta put do evropskog proleća, ako uspe da ogoli mane rivala. 

Neko vreme će Midtjiland biti bez ubojitog brazilskog napadača Žuniora Brumada. Brazilac će preskočiti i utakmicu u najmasovnijem takmičenju, ali ima Bo Henriksen sijaset opcija u napadu. I dosta raspoloženih grača, počev od Pionea Sista, prve zvezde tima, preko mladog danskog napadača Viktora Linda i Brazilca Evandera. Neće Olborgu nimalo biti lako da zaustavi zahuktali Midtjiland u Herningu... 

Ulazak među osam u danskom kupu bi dodatno popravio raspoloženje u Midtjilandu pred okršaj sa Crvenom zvezdom u Ligi Evrope, a sastav Boa Henriksena će pre puta u Srbiju odigrati još i jedan meč u šampionatu - sa Randersom. Olborg je, u neku ruku, prva linija odbrane u ovom trenutku...

KUP DANSKE - OSMINA FINALA

Četvrtak

18.00: Olbrorg Freja - Brendbi

19.45:(1.60) Midtjiland (3.70) Olborg (5.40)

***kvote su podložne promenama


tagovi

MidtjilandBrondbiOlborgKup Danske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara