undefined
undefined

Milan zaključio prelazni rok sa Destom i Vranksom

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.09.22. | 21:24

To bi bilo to od Rosonera za ovo leto...

Posle osvojene titule i euforije kakva dugo nije viđena među navijačima Milana usledio je pomalo neočekivan razvoj situacije u finišu prelaznog roka na koji je večeras stavljena tačka angažovanjem dvojice igrača. Crno-crveni dres navukli su Belgijanac Aster Vranks (19) i Amerikanac holandskog porekla Seržinjo Dest.

Reći će mnogi kako ovo nisu pojačanja dostojna ozbiljnog takmičenja u Ligi šampiona - možda trenutno i nisu - ali nema sumnje da se radi o momcima koji poseduju ozbiljan potencijal i zalog su za budućnost.

Izabrane vesti

Prelazna ocena ide pogotovo što bi Rosoneri i jednog i drugog mogli da dobiju za relativno mali novac, imajući u vidu koliko se i za kakve 'glave' izdvajalo ovog leta.

Aster Vranks nije bio u top 3 kandidata za pojačanje u vezi pre mesec dana. Ispred njega bili su i Renato Sančez i Enco Fernandez i Rafael Onjedika. Sva trojica završili su na drugim adresama, pa se Milan zadovoljio 19-godišnjakom poreklom iz Konga koji se nije najbolje snašao u Volfzburgu tokom prošle sezone.

Formula: Nemcima ide 2.000.000 evra za jednogodišnju pozajmicu, pa onda za otkup (nije obavezan već opcioni) još 12.000.000. Ukoliko do njega dođe Vranks će staviti paraf na petogodišnji ugovor i dobiti platu od 1.500.000 evra neto.

Kada je Dest u pitanju Milan ništa ne plaća Barseloni za pozajmicu, ali zato je otkupna klauzula nešto veća - 20.000.000. Ali takođe opciona.

Njegovo angažovanje poslednjeg dana prelaznog roka reakcija je na povredu Alesandra Florencija koji će van terena biti naredna dva meseca, a Milanezi na poziciji desnog spoljnjeg ima samo još Kalabriju.

Podsetimo, šampion Italije je ovog leta kupio još Šarla de Ketelarea iz Briža (32.000.000) i Malika Tšaua iz Šalkea (7.000.000), dok je Divok Origi iz Liverpula došao bez obeštećenja.

Takođe, otkupljeni su ugovori Žuniora Mesijasa i Alesandra Florencija.


tagovi

Aster VranksSeržinjo DestLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara