Čalhanoglu, Kesi i Donaruma (©Reuters)
Čalhanoglu, Kesi i Donaruma (©Reuters)

Milanova agonija s ugovorima: Umesto potpisa, samo odlaganja...

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.04.21. | 20:28

Još nema ni naznaka da će neko od vodećih igrača dobiti novi ugovor

Po završetku reprezentativne pauze Milan se vraća takmičarskim obavezama u Seriji A, s namerom da ostane živ u šampionskoj trci i na kraju ipak bar overi plasman u Ligu šampiona.

Dok se ekipa sprema za naredni susret protiv Sampdorije u subotnjem matineu, sportski sektor je neprestano radio na razradi zacrtanih planova, ali se tokom dvonedeljnog perioda nije došlo do konkretnih rezultata. U milanskim medijima se piše o agoniji Milana dva meseca pre kraja sezone sa novim ugovorima za nosioce igre. Konkretno se misli na Điđa Donarumu, Franka Kesija, Hakana Čalhanoglua, pa čak i Zlatana Ibrahimovića.

Izabrane vesti

Subota, 12.30: (1,60) Milan (4,00) Sampdorija (5,70)

Direktor Paolo Maldini i njegovi saradnici pokušali su da naprave dobar posao, ali bezuspešno. Pogotovo su bezuspešni bili pokušaji da se “veže“ Donaruma. Milan je išao preko svih granica i prvo nudio supetalentovanom golmanu 6.000.000 evra osnovne plate i još milion evra za premije, pa onda još jedan milion na ime osnovne plate uz još dodatne bonuse, ali Donarumin agent Mino Rajola je obe ponude odbio i od kluba tražio nemoguće – 12.000.000 evra! Od čega je 10.000.000 evra osnovica, ostalo su bonusi.

Donaruma sa Rosonerima ima ugovor do kraja sezone, navodno se nekoliko evropskih giganta već sprema da krene u lov na jednog do najperspektivnijih čuvara današnjice, a među njima su Juventus, Čelsi, Mančester junajted i Real Madrid.

Na čekanju je i Hakan Čalhanoglu. Pregovori s agentima turskog kreativca traju bukvalno još i pre nego što je sezona počela i nikako da se dve strane “pronađu“. Milan nudi 3.500.000 evra, Čalhanogluovi zastupnici traže 5.000.000 evra plus bonuse, što klub trenutno ne može da mu ponudi. I Čalhanoglu ima važeći ugovor do leta, što dovodi Rosonere u opasnost jer interesovanja sa više strana postoji, pogotovo od platežno moćnijih klubova iz Premijer lige.

Najmanja frka je oko statusa Franka Kesija. Pouzdani vezista ima ugovor na još godinu dana posle ovog leta, tako da s njim trenutno nema žurbe, mada u Casa Milan žele da se i njegov potpis dogodi što pre. Međutim, reprezentativac Obale Slonovače ne namerava da žuri s izborom, a navodno su njegovi zastupnici tražili čak 5.000.000 evra, dok mu je sadašnji ugovor “težak“ 2.200.000 evra, plus bonusi.

Na kraju, niko ne zna šta će biti s Zlatanom Ibrahimovićem. Svi u Milanu nadaju se da će ostati, ali Zlatan takođe traži vreme da razmisli o svemu zbog svojih godina. Kod njega ne postoji problem s agentom ili platom, već se sve svodi na njegovu želju da li će nastaviti karijeru ili ne...

Mnogo izazovno leto čeka Milan.



tagovi

Đanluiđi DonarumaFrank KesiHakan Čalhanogluletnji prelazni rok 2021Milan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara