Benik Afobe (©Reuters)
Benik Afobe (©Reuters)

Milvol bez prvog strelca na Preston, Šeširdžije maštaju o plej-ofu

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.02.22. | 13:44

Dva meča danas u okviru Čempionšipa

Čempionšip ne staje. Drugi engleski rang igra se po užurbanom postupku, pa se tako večeras na Ostrvu igraju dva zaostala duela. Milvol će dočekati Preston na stadionu Den u sklopu 23. runde, a Svonsi ima posla na Libertiju sa Lutonom koji se računa u 25. kolo (20.45).

Milvol ima 27 odigranih utakmica i, u poređenju sa Prestonom, meč manje. Trenutno je na 15. mestu, sa 36 bodova. Navijači Lavova bi sigurno voleli da se njihovi miljenici bore za plasman u Premijer ligu, ali tradicionalni tim Čempionšipa nije imao veća očekivanja pred sezonu. Štaviše, na nedavnim utakmicama raspoloženje je prilično mučno. U prošlom kolu je Milvol na svom terenu savladao Vest Brom (2:0), ali u prethodna četiri meča nije dobio ni bod.

Izabrane vesti

Neuobičajeno malo golova se postiže na utakmicama tima sa Dena, i primetno je da bi morali da poboljšaju ofanzivu da bi obezbedili bolje pozicije. Najbolji napadač ekipe Tom Bredšo je povređen, a uz svoje ime ima sedam golova u 15 nastupa, drugi Benik Afobe ima šest pogodaka.

20.45: (2,55) Milvol (2,95) Preston (3,05)

S druge strane, Preston je dva mesta bolje plasiran. Klub star 142 godine nedavno se smenjivao u formi. U poslednjih pet mečeva zabeležio je jednu pobedu i poraz, a tri puta je remizirao. U prošlom kolu su Lilivajtsi igrali nerešeno kod kuće protiv Bristol Sitija (2:2), a pre toga su pobedili VBA (0:2).

Preston trenutno ima 37 bodova, najviše zahvaljujući Emilu Risu Jakobsenu, 23-godišnjem napadaču koji očigledno vuče svoj tim. Danski mladić je postigao ukupno 12 golova, u poslednjem meču čak dva.

Obe ekipe imaju naizmeničnu formu, i nalaze se u sredini tabele. Međutim, Preston je izgubio samo dva puta od decembra u ligi, a Milvol četiri puta.

20.45: (2,40) Svonsi (3,10) Luton (3,20)

U isto vreme, Svonsi dočekuje Luton. Labudovi su uspevali da se nađu u plej-ofu za promociju u poslednje dve sezone, ali izgleda da su u tekućoj kampanji stvari teže. Zauzimaju 17. mesto sa 32 boda, pa ih ne čeka lagan posao sa rivalom koji je do sada osvojio 39 bodova.

Svonsi u duel ulazi posle poraza u gostima od Hala 2:0 i želeće da se vrati na pravu stazu pošto nije postigao gol u poslednja dva meča. Od mogućeg 21 boda u minulih sedam mečeva, Svonsi je osvojio samo pet.

Luton se dobro snalazi i čak može da priušti da razmišlja o ulasku u plej-of za najviši rang. Šeširdžije su samo šest bodova daleko od prvih šest i imaju utakmicu manje, tako da je ovo cilj koji će imati na umu dok budu ulazili u ovu utakmicu. Luton je odigrao nerešeno 0:0 sa Blekburn Roversima.

ČEMPIONŠIP - ZAOSTALI DUELI 23. I 25. KOLA

Utorak

20.45: (2,55) Milvol (2,95) Preston (3,05)

20.45: (2,40) Svonsi (3,10) Luton (3,20)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

ČempionšipSvonsiLuton TaunMilvolPreston

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara