Radost Barse (©Reuters)
Radost Barse (©Reuters)

Mingeza odlepršao u Vigo! Jedan Barsin balast na izlaznim vratima, drugi se drži za štok

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.07.22. | 02:53

Prekobrojni broje poslednje dane... Ili je to samo privid?

Kumili su i molili iz Barselone zimus da Primera ne bude rigorozna, da im se zbog teške finansijske situacije progled kroz prste. Na kraju su sve platili, pronašli put i način kad im igrice nisu prošle. I otišli korak dalje. 

Barselona pred bankroton, a nikad bahatija. Laporta drčan i bezobrazan, kao da može čitav fudbalski svet da kupi, da stavi šapu na njega i ne trepne. Kao da se nije dovijao kako da prevari sve, osiromaši slamaricu. Ćupova sa zlatom nema, oni stanuju u ekranizaciji, kad-tad će doći sve na naplatu, a dok ne dođe i dok na Nou Kampu ne procvetaju ruže, ipak će se truditi da se “škarta” otarase. 

Izabrane vesti

Kad je bila kriza dovodila je Barselona po principu “daj šta daš”. Nije preterano marila za kvalitet. Ili odgovorni nisu bili u stanju da razluče kvalitetnu robu od one koja je približnija bižuteriji. Siti su se ispromašivali, navukli su je na tone i sada pošto-poto hoće da je se otarase. A, nešto im ne ide. Svaki prelazni rok ista priča. 

Odlazi ovaj. Odlazi onaj. Svi su i dalje tu. Drze se za štokove vrata na Nou Kampu. Stisak je sve čvršći i čvršći. Ne popušta. Eventualno pristaju da im se sreže plata. Ali, ta mera ne zadovoljava Barselonu. Želi da ih sve protera. Jednog po jednog. 

Otarasio se katalonski klub dela tereta - otišao je Oskar Mingeza, javljaju pouzdani mediji sa Iberijskog poluostrva. Precrtani štoper potpisao je za Seltu iz Viga. Ugovor je sklopljen do 2026, a u Galiciji ga čeka 2.500.000 evra. Sve tri strane - zadovoljne. Igrač, verovatno, najmanje. No, i njemu je dojadilo da ga non-stop proteruju. Ili pokušavaju da to učine. Uhlebio se i na neko vreme pozdravio sa Katalonijom. Ali, vratiće se. Kao neprijatelj. 

Sledeći kome je Barselona najbliža da se zahvali za godine zajedničke patnje je Martin Brajtvajt. Danac će po svemu sudeći naredni uzeti kartu za jedan smer. Broji poslednje dane i blizu je odluke da raskine ugovor, kako bi dobio čiste parire. Ovaj sadašnji ga veže do 2024, a perspektiva - nikakva. Ćavi ga je precrtao. 

Od prekobrojnih bi ovoga leta klub mogao da napusti klub i Riki Puć, koji nije uspeo da pronađe mesto pod suncem u Kataloniji. Vezista ima ponude iz MLS-a, a ESPN piše da će se u ponedeljak debatovati o sudbini Samjuela Umtitija

Francuski štoper nije prošao lekarske preglede u Renu, no ta činjenica ne smeta Olimpijakosu, koji je doživeo debakl na evrosceni. Makabi Haifa ga je u Pireju ponizila kao niko. Takvu šamarčinu na Karaiskakiju nije dobio ni od minhenskog Bajerna ili Pari Sen Žermena. Veruju pirejski crveno-beli da će im Umtiti oterati probleme, a sastanak predstavnika dva kluba zakazan je za ponedeljak. 

Mnogo toga je Barselona započela oko rasterećenja igračkog kadra, kako bi registrovala novajlije. Malo toga je završila. Peče se na tihoj vatri i živi u isčekivanju. Nadaju se i Ćavi, Laporta i pojačanja da će doći do egzodusa, te da će moći da igraju od prvog kola u Primeri. 

Pesak u satu curi... Mnogo je još onih kojima u Barseloni žele da vide leđa.



tagovi

SeltaBarselonaMartin BrajtvajtSamjuel UmtitiRiki PućOskar MingezaOlimpijakosLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara