Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mladi Francuz sudi Zvezdi: Tri godine na evropskoj sceni, ispit u Razgradu među najtežim

Vreme čitanja: 1min | uto. 28.09.21. | 11:17

Arbitar bez prevelikog iskustva na centru u Bugarskoj

Francuski sudija Džerom Brisar delegiran je za glavnog arbitra utakmice 2. kola grupne fgaze Lige Evrope. Mladi delilac pravde prvi profesionalni duel sudio je u sezoni 2016-2017 kada se okušao u Drugoj ligi Francuske, a posle pola sezone prvi put je delegiran za duel elitnog nacionalnog takmičenja.

Izabrane vesti

Od 2018. godine Brisar je na sudijskoj listi UEFA, a prvi međunarodni susret na kojem je delio pravdu bila je utakmica Partizani - Maribor u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope.

Arbitar rođen 1985. godine biografiju je u međuvremenu obogatio iskustvom stečenim sudeći u Francuskoj, Belgiji i na internacionalnoj sceni gde je najodgovorniji zadatak imao u okviru upravo grupne faze Lige Evrope gde je u sezoni 2019-2020 sudio utakmicu Hetafe - Bazel, a godinu dana kasnije duele Dinamo Zagreb - Volfzberger i Slovan Liberec - Hofenhajm.

Imajući u vidu da je ove sezone delegiran samo za utakmice u okviru kvalifikacija za Ligu konferencije (Ujpešt - Bazel i PAOK - Rijeka), susret u Razgradu biće mu prvi ozbiljan test u novoj sezoni, ujedno i jedan od najvećih u dosadašnjoj karijeri.


tagovi

sudija

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara