Foto: Reuters
Foto: Reuters

MLS: Sijetl i desetkovan prihvata samo pobede: Ostin protiv lidera i umora

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.05.21. | 23:20

Lider šampionata SAD-a merka šesto slavlje

Fenomenalan počeak sezone oslikan u pet pobeda i dva remija Sijetlu je doneo privilegiju da osmo kolo MLS dočeka na čelu konferencije, a gostovanje uzdrmanog Ostina (03.00) idealna je prilika da Saundersi dodatno poprave učinak.

03.30: (1,55) Sijetl (4,00) Ostin (6,25)

Izabrane vesti

Remi (1:1) koji je Atlanta izborila u prethodnom kolu golom Martineza u 84. minutu sa bele tačke, prekinuo je niz od četiri slavlja lidera zapada, te gostovanje pretposlednjeg tima konferencije dolazi u idealnom trenutku da se izabranici Brajana Šmicera vrate na pobednički kolosek.

Uprkos brojim kadrovskim problemima i povredama zbog kojih će iz redova domaćina izostati Atensio, Delem, Frej, Ledeiro i Moris. Sijetl susret dočekuje kao apsolutni favorit, a posebna pažnja biće usmerena na izuzetno raspoloženog Raula Ruidijaza. Peruanski napadač u prvih sedam kola postigao je šest pogodaka i nagovestio da bi ovo mogla da mu bude najefikasnija sezona od dolaska u Sijetl 2018. godine.

01.00: (1,87) Filadelfija (3,60) Portland (4,20)

Sa druge strane, adut gostiju biće Dijego Fagundez, režiser poslednje dve pobede Ostina. Upravo na krilima Urugvajca debitant u zapadnoj konferenciji stigao je prvo do pobede nad Koloradom (3:1), a potom i slavlja u susretu sa Minesotom (1:0). Uz strelca gola koji je najavio preokret protiv Rapidsa, golgeterske sposobnosti sa dve lopte u mreži pokazao je i Domingez, međutim čak šest utakmica u nizu na strani, ostavilo je traga kako na ofanzivni dvojac tako i na ostale saigrače te je klub iz Teksasa na poslednja tri susreta ostao praznih šaka.

Izabranici Džoša Vulfa osim zbog trenutne forme, povod za brigu imaju i usled brojnih povreda, te će sa spiska putnika za Sijetl izostati Himenez, Romana, Šoenfild, Segura i Svit.


tagovi

MLSMLS ligaSijetl Saunders

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara