Pedro i Gustavo Gomez (©AFP)
Pedro i Gustavo Gomez (©AFP)

Mnogo više od borbe za titulu šampiona Brazila

Vreme čitanja: 4min | sre. 08.11.23. | 23:15

Palmeiras na gostovanju velikom rivalu Flamengu u 33. kolu Serije A ima priliku da izbije na čelo tabele

Jedan od najiščekivanijih okršaja 33. kola brazilske Serije A i najveće rivalstvo u zemlji poslednjih godina, svakako je dvoboj Flamenga i Palmeirasa na Marakani (01.30). U pitanju je više od borbe za titulu nacionalnog šampiona, koja je otvorena posle uzastopnih posrtaja višemesečnog lidera Botafoga.

Verdao noćas ima šansu da pretekne Fogo i zauzme čelo tabele. Crno-beli iz Rija imaju 59 bodova, koliko i Palmeiras, ali i utakmicu manje od Verdaa. S druge strane, potencijalni trijumf rubro-negra primakao bi ih na tri koraka od liderskog tandema pred pet finalnih rundi. Šampionska trka u zemlji sambe ne može biti interesantnija.

Izabrane vesti

Posle dva uzastopna poraza od Gremija 2:3 i Santosa 1:2, Flamengo je imao minulog vikenda imao svoj dan. Pobedio je Fortalezu u gostima sa 2:0, pogodovalo mu je što je Atletiko Mineiro remizirao, a Botafogo izgubio. Sada sa šestog mesta i samo šest poena dalje od vrha tabele crveno-crni ulaze sa visokom motivacijom i dobrim raspoloženjem u duel sa ekipom iz Sao Paula.

01.30: (2,40) Flamengo (3,25) Palmeiras (3,05)

Doskorašnji selektor Brazila Tite, od pre mesec dana strateg Flamenga, može da bude zadovoljniji kadrovskom situacijom nego inače. Žerson se vraća posle suspenzije i formiraće sredinu terena pored Pulgara i de Araskaete. U stratni tim se vraća i Ajrton Lukas, nekadašnji as moskovskog Spartaka. Ostalih devet su isti oni koji su počeli meč na Kastelau sa Fortalezom. Van stroja su David Luiz, Alan, Filipe Luis, Tijago Maja i Luis Enrike.

U međuvremenu, Palmeiras je na drugom mestu na tabeli Serije A, ali je bodovno poravnat sa Botafogom i mogao bi da postane lider u slučaju da ne izgubi u Rio de Žaneiru. Posle negativne sekvence između septembra i oktobra oličene kroz četiri vezana poraza, Verdao se vratio na pobednički put i vezao pet trijumfa u nizu.

Trofejni trener Palmeirasa Abel Fereira ima trojicu povratnika koji su bili suspendovani zbog kartona u prošlom kolu, protiv Atletiko Paranaensea. To su defanzivci Gustavo Gomez i Murilo, odnosno napadač Roni. Izvan konkurencije se nalaze Dudu i Gabrijel Menino.

---------------

Sve utakmice šampionata Brazila možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------

Flamengo i Palmeiras su bili glavni protagonisti brazilskog fudbala u poslednjih šest godina i znatno su pojačali rivalstvo tokom ovog perioda. Tokom 2016. titulu orvaka Brazila osvojio je Palmeiras, čime je okončao 22-godišnji post. Tokom cele kampanje, Flamengo je bio glavni protivnik, i tako je rivalstvo "procvetalo".

Posle 2016. Fla i Alviverde su se još više pojačali i zapravo postali velike sile brazilskog fudbala. Ovo je učinilo susrete između timova još napetijim, kao što je bio remi 2018. u Alijanc Parkeu. Favoriti za nacionalnu titulu odigrali su nerešeno 1:1 u utakmici koju je obeležilo šest isključenja, po tri na obe strane.

Sa podizanjem tenzije, Palmeiras je te godine pobedom nad Vaskom na strani obezbedio titulu Brazila. Po povratku u Sao Paulo, igrači Verdaa zastali su ispred prodavnice Flamenga i plesom provocirali zatečene u radnji.

Rubronegri su naredne 2019. postali prvaci Brazila i šampioni Kopa Libertadores, a na proslavi kontinentalne krune fudbaleri Flamenga su pevali da "Palmeiras nema Svetsko prvenstvo", a Gabigol je predvodio zabavu.

Uoči utakmice protiv Palmeirasa 2020. Flamengo je imao epidemiju izazvanu virusom Kovid-19. Bez mnogo dostupnih profesionalaca, Fla je zatražio odlaganje meča, ali je Alviverde odbio predlog. Sa samo tri standardna igrača i nekoliko momaka iz mladog tima, Fla je izvukao remi.

Kako je Palmeiras sledio predloge vlasti Sao Paula i dobio odobrenje da ugosti Flamengo 2019. bez gostujućih navijača, Flamengo je rešio da se osveti tri godine kasnije. Publika se uveliko vratila na stadione širom sveta, ali Fla u prošlogodišnjem meču na Marakani nije dozvolio prisustvo pristalica Palmeirasa na tribinama.

Palmeiras i Flamengo su se sukobili i u finalu Kopa Libertadores 2021. godine, u urugvajskom Montevideu, a dani uoči meča bili su puni provokacija sa obe adrese. Verdao se na kraju radovao kontinentalnoj kruni.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

BRAZIL 1 - 33. KOLO

Sreda

Internasional - Fluminense U TOKU

Amerika Mineiro - Koritiba U TOKU

23.55: (2,00) Atletiko Paranaense (3,40) Fortaleza (3,90)

23.55: (2,90) Sao Paulo (3,25) RB Bragantino (2,50)

Četvrtak

01.30: (2,40) Flamengo (3,25) Palmeiras (3,05)

23.00: (3,00) Korintijans (3,05) Atletiko Mineiro (2,55)

23.00: (2,25) Gojas (3,30) Santos (3,30)

23.55: (1,85) Baija (3,45) Kujaba (4,50)

23.55: (2,10) Botafogo (3,45) Gremio (3,50)

Sreda 22.11.

23.00: Kruzeiro - Vasko

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1FlamengoPalmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara