Mislav Oršić (©Reuters)
Mislav Oršić (©Reuters)

Modri bez Ademija na Kipru, Šćepovićeva Omonija traži čudo

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.07.21. | 11:40

Revanš drugog kola kvalifikacije za Ligu šampiona: Dinamo bez Makedonca, moguća promena u napadu - Gavranović pre Petkovića. Nekadašnji golgeter Partizana uzdanica tima Heninga Berga. Promo kvota u Mozzartu na pobedu gostiju - 2,40

Modri su veći deo posla obavili ma Maksimiru, ali nema opuštanja u redovima Dinama pred današnji (18.00) revanš drugog kola kvalifkacija za Ligu šampiona na Kipru protiv Omonije. U prvom meču, hrvatski prvak ima prednost od 2:0 i već je u mislima u narednom kolu gde ga čeka najverovatnije Legija (prvak Poljske dobio Floru sa 2:1 u prvom meču u Varšavi).

Dinamo je na startu ovih kvalifikacija u prvom meču pritiv Valura za nekoliko minuta primio dva gola na svom terenu, pa to poziva na oprez. Temperature na Kipru u ovom delu godine su tropske, pa će i to biti otežavajuća okolnost za prošlosezonskog četvrtfinalistu Lige Evrope.

Izabrane vesti

Ulazimo u revanš s lepom prednošću, ali je Omonija u Zagrebu dokazala da je ekipa za svaki respekt. Ne očekujem laganu utakmicu, ali svesni smo naših mogućnosti. Imamo snage da završimo ovaj posao. Očekuje nas težak ritam, nadamo se i verujemo da ćemo proći u treće kolo posle čega nas čeka plej-of bilo u Ligi šampiona ili Ligi Evrope", rekao je Damir Krznar, trener Dinama, prenosi Germanijak.

18.00: (3,05) Omonija (3,25) Dinamo Zagreb (2,40)

Zagrečani će igrati bez veziste, makedonskog reprezentativca Arijana Ademija, rekonvalescenta Sadega Moharamija i Danijela Štefulja koji se u prethodnom periodu imao problem sa virusom korona. I bez njih kvaliteta Dinamovog kadra je garantuje prolazak u narednu rundu. Jedina promena mogla bi se dogoditi u napadu. Umesto Bruna Petkovića mogao bi da zaigra Švajcarac Mario Gavranović.

Zagrepčani strahuju od loših uslova za igru u Nikoziji.

Možda će biti teže igrati pod takvim uslovima, ali ne preterano. Moji igrači su profesionalci i moraju biti u mogućnosti da odigraju utakmicu u svakakvim vremenskim uslovima. Drago mi je da se termin utakmice promenio. Zdravlje igrača mora biti na prvom mestu”, rekao je Krznar.

Kiprani su prošle godine bili kobni po Crvenu zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Norveški stručnjak Hening Berg ima legiju stranaca, sa iskusnim igračima koji većinom imaju više od 30 godina. Napad tima iz Nikozije i najveća pretnja po gol Zagrepčana preti od nekadašnjeg napadača Partizana Marka Šćepovića. U prvom meču dobro je odigrao mladi Kipranin Marions Cionis.

18.00: (4,90) Flora (3,60) Legija (1,75)

Proteklog vikenda Omonija nije igrala takmičarski meč jer šampionat Kipra još nije počeo. Dinamo je u HNL-u bio siguran u subotu, slavio je protiv Hrvatskog Dragovoljca sa 4:0 i napravio dobru uvertiru pred revanš na Kipru.


tagovi

Liga šampionaKvalifikacije za LŠkvalifikacije za Ligu šampionaDinamo ZagrebOmonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara