Luka Modrić (©Reuters)
Luka Modrić (©Reuters)

Modrić nadmašio Pirla i Ćavija, želi kao Zidan

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.09.21. | 14:25

Hoće li Hrvat biti prvi još od Francuza koji je završio karijeru u dresu Real Madrida?

Luka Modrić je blago Real Madrida. Konstantno dobre partije traju već skoro deset godina, od kada je stigao iz Totenhema za 35.000.000 evra, a još koliko dugo će biti tako - teško je predvideti.

Iskusni vezista ubrzo po završetku prošle sezone produžio je ugovor na još godinu dana, a na dan njegovog 36. rođendana, list Marka podseća kako je to učinjeno bez ikakve drame i problema, iako je plata prilagođena post-pandemijskim uslovima, odnosno smanjena u odnosu na raniju.

Izabrane vesti

NEDELJA, 21.00: (1.43) REAL MADRID (4.60) SELTA (7.50)

Pozivaju se Španci na Modrićev intervju iz 2014. godine, u kom je izjavio da bi voleo karijeru da završi u dresu Kraljevskog kluba i podsećaju da još od doskorašnjeg trenera Zinedina Zidana nema igrača koji je to učinio. Bilo je to 2006. godine.

Očekivalo se da Iker Kasiljas bude sledeći, ali nekadašnji čuvar mreže nije dobio ponudu za novi ugovor, a dogovor o produžetku saradnje izostao je i kada je u pitanju Serhio Ramos, pa se iskusni štoper pre dva meseca preselio u Pariz, gde će nastupati za PSŽ dve godine.

Ukoliko bude želeo, Modrić će moći idućeg leta da obezbedi sebi lepu privilegiju kačenja kopački o klin kao član Reala, međutim, ukoliko se Hrvatska plasira na Mundijal 2022, sigurno je da će najbolji fudbaler planete iz 2018. godine želeti još neko vreme da igra na klupskom nivou ne bi li spreman dočekao 21. novembar i turnir u Kataru.

U međuvremenu, Marka navodi da je hrvatski reprezentativac nadmašio nekadašnje kolege Ćavija i Alesandra Pirla, koji iako se nisu povukli, pre njega su završili sa vrhunskim fudbalom pošto su otišli iz Evrope. Ćavi kao 35-godišnjak u Katar, a Pirlo kao godinu dana stariji u Sjedinjene Američke Države.

Italijan je, ipak, sezonu pre odlaska "preko bare" osvojio Skudeto i igrao finale Lige šampiona. Na Modriću je da se pre odlaska u penziju okiti još nekim trofejom.

U Realovom dresu zasad ima četiri Lige šampiona, dve Primere, tri Svetska prvenstva za klubove, jedan Kup kralja i po tri Superkupa Evrope i Španije.


tagovi

Luka ModrićReal MadridZinedin Zidan

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara