Edinson Kavani (©Reuters)
Edinson Kavani (©Reuters)

Može biti samo jedan iz Argentine u završnici Kopa Libertadores

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.08.23. | 22:44

Boka Juniors i Rasing sukobljavaju se u četvrtfinalu južnoameričke elite

Višegodišnja brazilska dominacija u Kopa Librtadores preti da ugrozi argentinski rekord po broju osovojenih zlatnih medalja u najjačem takmičenju Južne Amerike. Ova sezona nije izuzetak, pa iako Gaučosi imaju dva predstavnika među najboljih osam, žreb ih je spojio već u četvrtfinalu. Boka Juniors, šestostruki vladar Zelenog kontinenta odmeriće snage sa lokalnim rivalom Rasingom, koji je jednom davno osetio kako je to podići najvredniji pehar (02.30).

Đenovljani su posle penala eliminisali urugvajski Nasional, dok je Akademija izbacila kolumbijski Atletiko Nasional. Posle prve utakmice bez golova u Montevideu, Boka Juniors je odigrala 2:2 sa Nasionalom u revanšu i na kraju pobedila sa 4:2 na penale.

Izabrane vesti

Gigant iz Buenos Ajresa loše je započeo svoju kampanju u Kopa Libertadores, zabeleživši remi protiv venecuelanskog Monagasa u uvodnom meču, međutim, igrači Horhea Almirona su se povratili i pobedili u četiri od narednih pet utakmica grupne faze, postigavši devet golova i primivši samo dva.

02.30: (2,00) Boka Juniors (3,30) Rasing (4,00)

Boka je ranije imala kampanju ispod nivoa u argentinskoj Primeri, napustivši teren pognute glave u devet navrata na 27 mečeva i završila je na sedmom mestu, dok je drugu fazu, odnosno Liga kup, započela trijumfom sa 3:1 nad Platenseom minulog vikenda. Plavo-zlatni su tokom godina stigli do rekordnih 11 finala Kopa Libertadores, trijumfovali su u šest navrata, iako su poraženi u prethodna dva finala 2012. i 2018.

U međuvremenu, Rasing je rezervisao mesto u četvrtfinalu uprkos porazu od Atletiko Nasionala sa 4:2 u prvom sukobu, pošto je u revanšu deklasirao Kolumbijce sa 3:0 i plasirao se među osam prvi put od 2020.

Kao i Boka, Akademija je zabeležila četiri pobede, remi i poraz tokom grupne faze, a samo Palmeiras je postigao više golova u osnovnoj fazi od Rasingovih 13 pogodaka. Pod vođstvom bivšeg veznog igrača Real Madrida i legende Boke Juniorsa Fernanda Gaga Rasing je odlučan u nameri da se visoko pozicionira na kontinentalnoj skali.

Nema mnogo ljubavi u ovom duelu. Kada se sastanu dve argentinske ekipe stvari se uvek zagreju. Ukoliko se to desi u četvrtfinalu Kopa Libertadores, nabijena atmosfera je neizbežna. Dodatnu eksplozivnost dvoboju daje situacija iz prošle sezone u argentinskom šampionatu. Oba tima su razočarala, jer je Boka kao šampion skliznula u sredinu tabele, a Rasing je pao za punih deset mesta u odnosu na minulu kampanju.

Najjača južnoamerička scena je stoga dobra prilika za timove da se rehabilituju. Četvrtfinale na Bombonjeri. To uvek privlači poglede. Da li će se pretvoriti u horor ili srećan kraj, ostaje da se vidi.


KOPA LIBERETADORES, ČETVRTFINALE - PRVI MEČEVI


Utorak

Bolivar - Internasional 0:1 (0:1)

/Valensija 16/

Četvrtak

02.30: (2,00) Boka Juniors (3,30) Rasing (4,00)

02.30: (5,50) Pereira (3,50) Palmeiras (1,70)

Petak

02.30: (1,40) Fluminense (4,60) Olimpija (8,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa LibertadoresBoka juniorsRasing Klub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara