Fudbaleri Arsenala (©Reuters)
Fudbaleri Arsenala (©Reuters)

Može li Arsenal do krune? Merson kaže – može, a Nevil poručuje: Ne zanosite se, Siti će biti šampion

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.10.22. | 02:35

Mikel Arteta sija od sreće posle pobede nad Liverpulom i liderske pozicije u Premijer ligi. Nekadašnji asovi tima iz Londona i Mančestera imaju različita mišljenja oko krajnjih dometa tima španskog stručnjaka

Izgleda je prošlo vreme tuge na Emiratima. Arsenal igra kao u transu u Premijer ligi i preti ne samo da igra Ligu šampiona, što mu je protekle sezone izmaklo u poslednja dva kola, nego i da se umeša u borbu za titulu. Mančester Siti ostaje prvi favorit za odbranu krune, ali tim Mikela Artete deluje moćno, motivisano na startu šampionata.

Liverpul je pobeđen u derbiju devetog kola sa 3:2 i verovatno i ispao iz trke za krunom na Ostrvu. Španski stručnjak je pohvalio atmosferu na stadionu, rekavši da ovako nešto nikada nije doživeo.

Izabrane vesti

Mnogo hvala momcima i našim navijačima. Zbog toga smo ovde i zaista sam uživao, posebno način na koji smo pobedili. Nikada nisam video ovako nešto. Ne možete da zamislite koliko to pomaže igračima i koliko imamo vere i samopouzdanja zbog te podrške… Ovo je jedna od najlepših stvari koje smo uradili otkako smo zajedno ovde, ujedinjeni smo, svi smo bili kao jedno. Srećan sam“, rekao je Arteta.

Nastavio je Španac u istom ritmu:

Osećaj pobede je toliko moćan i toliko značajan za mene. Video sam tim sa kojim se zaista identifikujem, pokazuje karakter u teškim trenucima, kako se drži onoga što mora da se uradi, ali u isto vreme ima hrabrost“.

Na poluvremenu, Arteta je dao snagu igračima motivacionim govorom.

Imali smo problema u prvom poluvremenu. Liverpul nam je mnogo otežavao građenje igre. Počeli smo da gubimo neke duele i bilo nam je potrebno da ostanemo na nogama do poluvremena. Imali smo živahan razgovor na poluvremenu. Želeo sam da uverim igrače da je ova utakmica njihova. Bili smo bolje organizovani u nastavku. Igrali smo bolji presing i osvajali smo sve mnogo lopti. Očigledno je bilo nekoliko stvari koje smo morali da prilagodimo i da budemo bolji, da imamo više pribranosti i više hrabrosti“.

Četvrtak, 18.45: (7,25) Bode (4,50) Arsenal (1,50)

Nekadašnji as Tobdžija Pol Merson kaže da Arsenal može do titule.

Ovo je dobar mlad tim, samo treba da ostanu u formi. Iskreno, mislio sam da će ovo biti teža utakmica od one protiv Totenhema. To je još jedan plus za fudbalere Arsenala. Vratili su se posle poraza od Mančester junajteda i dobili naredne derbije. Svaki igrač igra sa puno samopouzdanja. Svaki od igrača igra najbolje što može. Počeli su jako dobro i dug je put do toga, igrali su sa tri velika tima, izgubili od Junajteda, ali su pobedili Totenhem i Liverpul“. Sve je moguće, videli smo kako Lester osvajio titulu“, istakao je Merson.

Geri Nevil, dugogodišnji igrač Mančester Junajteda, ne veruje da će titula da završi u vitrinama Arsenala.

Ne mislim da će Arsenal da osvoji ligu. Mančester Siti će biti šampion. Arsenal mora da bude u punoj formi da bi ostao u trci sa šampionom. Postoje dobri znaci, ali težak deo sezone tek predstoji. Predstoji dug put i definitivno nije vreme da se zanosite ako ste navijač Arsenala. Ali, definitivno postoji pozitivna atmosfera u timu i ovi navijači mogu da vide tim i menadžera koji idu krupnim koracima napred“, istakao je Nevil.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------


tagovi

ArsenalMikel ArtetaPol MersonPremijer ligaGeri Nevil

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara