Florin Tanase (©Shutterstock)
Florin Tanase (©Shutterstock)

Može li FCSB šampionat Rumunije da učini neizvesnijim?

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.01.22. | 12:52

Liga 1: Derbi u Bukureštu - četa Dana Petreskua hita ka petoj vezanoj kruni. Florin Tanase je prva zvezda tima iz prestonice

Poredak u Rumuniji se ne menja. Kluž je četvorostruki šampion naših istočnih komšija, a i novom prvenstvu tim iz Transilvanije vodi glavnu reč. Kriza na početku sezone i ispadanje od Crvene zvezde u plej-ofu za Ligu Evrope značio je odlazak Marijuša Šumudike i povratak na klupu trofejnog stručnjaka Dana Petreskua.

Jedini konkurent za titulu je FCSB koji zaostaje čak 10 bodova za liderom. Najbolji klubovi u Rumuniji danas (19.00) će odmeriti snage na Nacionalnom stadionu u Bukureštu u derbiju 22. kola. Oba tima su u dobroj formi. Kluž je vezao devet pobeda u Ligi 1, dok je tim kontroverznog vlasnika Điđija Bekalija ostvario pet trijumfa i remi u poslednjih šest kola.

Izabrane vesti

Podsetimo, u prvenstvu u Rumunije posle 30 kola igra se dodatnih 10 mečeva za šampiona, pa FCSB i dalje ima šanse da pomrsi račune lideru i konačno vrati krunu u Bukurešt.

Bodovi će biti prepolovljeni posle prvog dela Lige 1 što ide u prilog drugoplasiranom FCSB-u, pravnom nasledniku nekadašnjeg giganta, Steaue.

""Ne verujem u statistiku, verujem u ono što će biti sutra. Šta god da ste radili ranije, kao igrač i trener, to nema smisla u sledećem meču. Moramo biti svesni da će utakmica sa FCSB veoma teško bez obzira na okolnosti. Naš rival igra odlično, i mi ostavrujemo dobre rezultate, ali ima još 19 mečeva i prvenstvo će biti osvojeno u poslednjem ili pretposlednjem meču plej-ofa. Znam da svi kažu da smo šampioni. Tačno je da smo favoriti, ali još nismo na tronu. Pored toga, imamo teže protivnike do kraja od našeg rivala“, rekao je trener Kluža Petresku.

19.00: (2,80) FCSB (2,85) Kluž (2,90)

On je najavio da bi od prvog minuta mogao da zaigra napadač Kristijan Neguš, pojačanje iz Kindije ove zime. On je postigao tri gola u prvom delu šampionata Rumunije.

FCSB najveće nade polaže u najboljeg igrača, kapitena Florina Tanasea, strelca osam golova u šampionatu naših istočnih komšija. Za razliku od Kluža koji ima dosta stranaca, tim iz Bukurešta ima samo dvojicu, Crnogorca Rista Radunovića i Brazilca Vinisijusa.

Ekipa iz Bukurešta na svom terenu ima devet pobeda i remi, bez poraza, dok je šampion na gostovanjima bez remija, ostvario je osam trijumfa i dva poraza.

Proteklih sezona više uspeha u međusobnim mečevima imao je Kluž. Dobio je poslednja dva meča na svom terenu sa 4:1 i 2:0. Na prethodnih 19 od 21 duela ovih timova je bilo 0-2. Kvota u Mozzartu da će biti 0-2 gola na današnjem derbiju Rumunije je 1,53.

-----------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

RUMUNIJA 1 – 22. KOLO

Petak

Arđeš - Dinamo Bukurešt 2:1 (0:0)

/Isafan 51, Šerban 69 - Ivanovski 86/

Subota

Kindija - Voluntari 0:0

Univerzitatea Krajova - Rapid Bukurešt 1:0 (1:0)

/Koljić 5/

Nedelja

13.30: (1,23) Dačija Mioveni (6,25) Klinčeni (13,0)

16.00: (2,00) UTA Arad (3,15) Gaz Metan Medijaš (4,30)

19.00: (2,80) FCSB (2,85) Kluž (2,90)

Ponedeljak

16.30: (2,65) Botošani (2,95) Sepsi (2,95)

19.00: (1,63) Farul (3,60) Univerzitatea Krajova 1948 (6,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga 1Rumunija liga 1RumunijaRumunija 1FCSBKluž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara