Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Može li Grafičar da zaustavi lidera?

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.03.21. | 10:08

Radnički gostuje u Beogradu u derbiju 22. kola Prve lige Srbije. Osam kola nije se zatresla mreža Kragujevčana. IMT na Novom Beogradu dočekuje Kabel

Uzbudljivo će biti danas u prestonici na prvoligaškim terenima. Igraju se dva derbija 22. kola drugoligaškog karavana u Srbiji – Grafičar iza južne tribine Marakane, ne veštačkoj travi, dočekuje kragujevački Radnički, dok na Novom Beogradu sve bolji IMT čeka drugoplasirani Kabel. Oba meča počinju od 15 časova.

Lider iz Šumadije hita ka povratku u Superligu Srbije. Ima čak 13 bodova više od trećeplasiranog IMT-a i samo čudo tim sa stadiona Čika Dača može da odvoji od elitnog ranga. Grafosi su prošle sezone bili najbolji u Prvoj ligi, ali nisu hteli u najviši rang. Videćemo da li ove sezone tim sa Topčiderske zvezde, koji gradi novi stadion, želi u elitu.

Izabrane vesti

Radnički je imao prazan hod, dva kola bez golova, ali je prošle nedelje pobeđen imenjak iz Sremske Mitrovice sa 2:0. Ove godine mreža Radničkog je ostala netaknuta, a računajući i prvi deo šampionata, lider Prve lige Srbije nije primio gol već osam mečeva. Poslednji put mreža Radničkog se zatresla 31. oktobra prošle godine u Loznici. Tada je domaćin slavio sa 3:1. To je i jedini poraz u sezoni kragujevčkog prvoligaša.

15.00: (2,95) Grafičar (2,85) Radnički K. (2,55)

Baš kao i Radnički 1923, i ekipa Grafičara u poslednje vreme ima problema s realizacijom, pa je u prva četiri prolećna kola uspela da postigne samo jedan gol. Pritom, Beograđani poslednjih pet utakmica ne znaju za pobedu, mada treba reći da su od tih pet utakmica, čak četiri odigrali na gostujućim terenima.

Uzroke nešto slabijih rezultata popularnih Grafosa na startu prolećne polusezone treba tražiti i u odlascima nekoliko važnih igrača tokom zimske pauze. Tako je tabor beogradskog tima među prvima napustio najbolji strelac u jesenjem delu sezone Stefan Cvetković, koji je pojačao redove superligaša Metalca iz Gornjeg Milanovca. Njegovim stopama krenuo je i Dimitrije Pobulić, koji je rešio da karijeru nastavi van granica naše zemlje, dok je iskusni defanzivac Nikola Mikić odlučio da okači kopačke o klin.

Grafičar su u međuvremenu pojačali 33-godišnji Nemanja Nikolić, igrač sa dugogodišnjim stažom igranja u inostranstvu, potom povratnik Slađan Rakić, kao i nekolicina mladih igrača, koji su stigli na pozajmicu iz redova šampiona Srbije, beogradske Crvene zvezde.

"Grafičar je poznat kao jedna veoma tvrda ekipa sa jako kvalitetnim mladim igračima. Sigurno nas čeka još jedna u nizu teških utakmica, ali sam uveren da ćemo uz dobru pripremu i odgovarajući pristup uspešno prebroditi i ovo gostovanje“, rekao je napadač Slađan Nikodijević za sajt kluba.

..................................................................

* Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

 ...................................................................

Beograđani spadaju u grupu ekipa sa kojima kragujevački prvoligaš ima pozitivan skor u međusobnim duelima. U prethodnoj sezoni, Radnički 1923 je dobio Grafičar u oba prvenstvena susreta (2:0 u Beogradu i 3:2 u Kragujevcu), a bio je uspešniji i u prvom ovosezonskom odmeravanju snaga, kada je na svom “Čika Dači” slavio sa 3:1.

15.00: (1,52) IMT (3,45) Kabel (7,50)

U isto vreme na drugom kraju grada, na Novom Beogradu IMT dočekuje Kabel. Traktoristi imaju samo pet bodova manje od Novosađana i jure drugu poziciju koja vodi u elitu. Debitant u ovom rangu takmičenja dobio je sva četiri meča u nastavku sezone. IMT ima osam pobeda i remi u prethodnih devet kola, a poslednji neuspeh je ostvaren 1. novembra u Dobanovcima protiv Budućnosti. U prvom delu sezone Kabel je dobio Beograđane sa 2:0 pogocima Vidakova i Mesarovića.

PRVA LIGA SRBIJE – 22. KOLO

Petak

15.00: (2,95) Grafičar (2,85) Radnički K. (2,55)

15.00: (1,52) IMT (3,45) Kabel (7,50)

Subota

15.00: (1,68) Budućnost D. (3,40) Trajal (5,20)

15.00: (2,25) Dinamo V. (2,90) Radnički P. (3,45)

15.00: Jagodina - Kolubara

15.00: (2,30) Radnički S. M. (2,90) Žarkovo (3,35)

15.00: (2,75) Sloga (2,65) Borac Č. (2,95)

15.00: (2,40) Železničar P. (2,80) Loznica (3,25)

Nedelja

15.00: Dubočica - Zemun

***kvote su podložne promenama



tagovi

SrbijaPrva liga SrbijeGrafičarRadnički KragujevacIMTKabel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara