Ernan Krespo i Hari Kjuel (©AFP)
Ernan Krespo i Hari Kjuel (©AFP)

Može li Krespo da nadmaši Kjuela? Jokohama Marinos brani gol prednosti u finalu Lige šampiona

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.05.24. | 13:21

Al Ain domaćin Trikolorima u revanšu borbe za azijski tron

Mesto u azijskoj fudbalskoj istoriji je ono čemu teže Al Ain i Jokohama Marinos. Predstavnik Ujedinjenih Arapskih Emirata dočekuje japanskog rivala u revanšu bitke za titulu prvaka najvećeg kontinenta na stadionu Haza bin Zajed u subotu (18.00). Pre dve sedmice u Jokohami Al Ain je vodio sa 1:0, a onda je u poslednjih 20 minuta sve prosuo i izgubio sa 2:1.

S jedne strane, ekipa Ernana Krespa ima razloga da bude optimistična, jer je klub iz Abu Dabija pobedio u svim mečevima osim jednog kao domaćin u ovogodišnjem takmičenju. desio mu se poraz od Pahtakora sa 3:1 krajem novembra, i to u petom kolu grupne faze kad je već obezbedio prolaz iz Grupe A.

Izabrane vesti

Uprkos okolnostima, poraz u Japanu nije bio iznenađujući za klub koji nije pobedio na gostovanju od poslednje utakmice u grupnoj fazi, što znači da verovatno polažu velike nade u susret pred svojim navijačima.

Bilo kako bilo, rezultati Al Aina nisu bili na nivou proteklih sedmica. Pobedio je u tri utakmice od 12 prethodnih u svim takmičenjima, a ostaje da se vidi da li će naći formu ovog vikenda.

18.00: (2,15) Al Ain (3,50) Jokohama Marinos (3,05)

S druge strane, igrači Harija Kjuela će pokušati da budu neustrašivi u nastojanjima da obezbede pozitivan rezultat u Abu Dabiju, uprkos nedavnim rezultatima koji ukazuju na neizvesnost u subotu.

Međutim, za razliku od Al Aina, Marinos je pronašao načine da izbegne neuspehe širih razmera, podvučene sa dva poraza u poslednjih sedam mečeva u svim takmičenjima.

Rezultati Trikolora na gostovanjima su pomešana, a japanski klub je na svojim putovanjima ostvario tri pobede, dva poraza i jedan remi, što pokazuje odsustvo bilo kakvih pravih obrazaca u vezi sa rezultatima pred meč istine u Abu Dabiju.

Bez obzira na to, Kjuelovi asovi mogu da budu puni samopouzdanja u svoje golgeterske podvige na strani, što je podvučeno time što je tim pogodio metu na pet od šest minulih gostovanja na kontinentu, samo "pucajući u prazno" u polufinalnom porazu od Ulsana od 1:0.

Australijski strateg poručio je igračima da budu neustrašivi i uživaju u ovoj prilici, koji može da im donese prvi pehar šampiona Azije u istoriji.

S druge strane, Al Ain je najuspešniji klub iz UAE, i četvrti put igra u finalu. Do sada je jednom bio osvajač Lige šampiona 2003. i došao je do finala 2005. i 2016. godine. Ove sezone, Al Ain je izbacio dve bogate saudijske ekipe u poslednjoj fazi, eliminisavši Al Nasr Kristijana Ronalda pre nego što je prekinuo rekordni niz Al Hilala od 34 uzastopne pobede u polufinalu.

U međuvremenu, Jokohama pokušava da postane četvrta japanska ekipa koja je postala šampion Azije posle Urava Red Dajmondsa, Gamba Osake i Kašima Antlersa.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

AFC LIGA ŠAMPIONA - FINALE, REVANŠ

Subota

18.00: (2,15) Al Ain (3,50) Jokohama Marinos (3,05), prvi meč 1:2

***kvote su podložne promenama



tagovi

Azijska liga šampionaAl AinErnan KrespoJokohama MarinosHari Kjuel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara