Geret Bejl i Hari Kejn (©Reuters)
Geret Bejl i Hari Kejn (©Reuters)

Tradicija uz Pevce, Fulam se probudio

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.03.21. | 10:16

Aleksandar Mitrović bi mogao posle dužeg vremena da se nađe u starnoj postavi. Tim sa Krejven Kotidža pet mečeva bez poraza. Promo kvota u Mozzartu na pobedu Evertona u Birmingemu - 2,05

Mali gradski derbi na Krejven Kotidžu – sve bolji Fulam dočekuje Totenhem (19.00). Domaćin je početkom godine bnio otpisan, činilo se da nema spasa za četu Skota Parkera. Pet mečeva bez poraza, sakupljenih devet bodova dalo je nadu londonskom timu da može da ostane u Premijer ligi.

Totenhem ima razočaravajuću sezonu, ali je i dalje u igri za makar četvrto mesto i Ligu šampiona, mada je Žoze Murinjo pikirao Ligu Evrope kao takmičenje preko koga može da se dođe do elitnog takmičenja na Starom kontinentu. Posle dva vezana poraza od Vest Hema i Mančester Sitija, Hari Kejn i drugovi bes su iskalili prošle nedelje na Barnliju. Proradio je konačno i nekada najskuplji igrač na svetu Geret Bejl. Pevci su slavili na svom stadionu sa 4:0, pa gradski rival Vest Hem, koji je na četvrtoj poziciji, beži samo šest bodova. Nadoknadivo za izabranike portugalskog stručnjaka.

Izabrane vesti

Fulam je odličan niz ostvario bez pomoći Aleksandra Mitrovića. U velikoj krizi je srpski napadač. Postigao je ove sezone samo dva gola i to na početku prvenstva u meču protiv Lidsa. Pred duel na Gudisonu protiv Evertona saznao je da je zaražen virusom korona, pa je propustio četiri meča svog tima. Vratio se za vikend kada je Fulam odigrao bez golova na Selherst parku protiv Kristala Palasa. Igrao je poslednjih 17 minuta meča.

19.00: (3,90) Fulam (3,40) Totenhem (2,00)

Mitrović bi mogao da dobije šansu od početka protiv Pevaca. Skot Parker nema mnogo problema oko sastava. Ne može da računa na rezervnog golmana Mareka Rodaka. Kapiten Tom Kerni nastavlja rehabilitaciju posle povrede kolena, a van tima je Terens Kongolo.

Totenhem i dalje ne može da računa na Argentinca Đovanija Lo Selsa. On je odsutan još od decembra zbog povrede tetive. Vratio se u trenažni proces, ali Murinjo ne želi da rizikuje dok fizički ne bude 100 odsto spreman. Očekuje se da Geret Bejl bude u prvoj postavi. Imao je lakšu povredu, ali će istrčati na Krejven Kotidž.

Tradicija je na strani Pevaca. Fulam je samo jednom pobedio Totenhem u poslednjih 14 međusobnih duela, i to u martu 2013. godine na Vajt Hart Lejnu. Totenhem ima 10 pobeda u prethodnih 12 mečeva protiv gradskog rivala, a primio je samo osam golova u tim duelima. U prvom delu sezone bilo je 1:1. Kejn je doveo domaćina u vođstvo, a u nastavku je izjednačio Kavaljero.

Everton je opet u igri za mesto u Ligi šampiona ili makar Ligu Evrope. Karamele igraju u serijama. Sada su u naletu, dve pobede u nizu. Prvo je srušen Liverpul na Enfildu, a u ponedeljak na Gudisonu pao je Sautempton sa 1:0, a gol odluke delo je Brazilca Rišarlisona. Vest Bromvič Albion je na pragu ispadanja, pa je četa Karla Ančelotija favorit danas (19.00) u Birmingemu.

19.00: (3,80) VBA (3,45) Everton (2,05)

Kolumbijac Hames Rodrigez je rovit. Propustio je meč u ponedeljak protiv Svetaca, ali bi mogao na teren danas kao i Kolmen i Tom Dejvis, koji su takođe propustili duel pre tri dana. Jeri Mina, Fabijan Delf i Jan Filip Gabin nisu u konkurenciji za meč. U domaćem timu mogao bi da se vrati Robert Snodgras, zimsko pojačanje iz Vest Hema.

U prvom delu sezone bilo je 5:2 za Everton u Liverpulu, a briljirao je Dominik Kalvert Luin koji je postigao tri gola za Karamele.

PREMIJER LIGA - 29. KOLO

Utorak

Mančester Siti - Vulverhempton 4:1 (1:0)

/Dendonker 15ag, Žesus 80, 90+3, Marez 90 - Koudi 61/

Sreda

Barnli - Lester 1:1 (1:1)

/Vidra 4 - Iheanačo 34/

Šefild Junajted - Aston Vila 1:0 (1:0)

/Mekgoldrik 30/

Kristal Palas - Mančester Junajted 0:0

Četvrtak

19.00: (3,90) Fulam (3,40) Totenhem (2,00)

19.00: (3,80) VBA (3,45) Everton (2,05)

21.15: (2,30) Liverpul (3,35) Čelsi (3,10)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

FulamTotenhemPremijer ligaVBAEverton

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara