Mrkela dao zadatak sebi i Dejanu Stankoviću: Moramo da budemo konkurentni u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.04.21. | 10:25

„To je Crvena zvezda, uvek se trudiš da budeš bolji nego što jesi“, rekao je sportski direktor crveno-belih tokom gostovanja na televiziji K1

Crvena zvezda privodi kraju još jednu uspešnu sezonu. Trijumf u večitom derbiju širom je otvorio vrata četvrte uzastopne šampionske titule, što će biti istorijski rezultat za klub sa Marakane. Pokušaće crveno-beli da osvoje duplu krunu i na taj način zaokruže uspešnu takmičarsku godinu.

Izabrane vesti

Mada su čelnici Crvene zvezde već zadovoljni učinjenim, o čemu je, između ostalog, tokom gostovanja na televiziji K1 pričao i sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela. Iskusnom fudbalskom radniku jedino smeta što javnost više voli teme u kojima provejava negativa kada je reč o klubu iz Ljutice Bogdana.

„Evo ja sam sportski direktor Crvene zvezde i 90 posto vaših pitanja nema veze sa mojim poslom. Javnosti kao da je manje interesantno što Katai ima odličnu sezonu, što imamo golmana kao što je Milan Borjan, kada smo blizu četvrte uzastopne titule. Uvek su interesantne neke druge stvari, koje se više sviđaju ljudima. Tu su neke negativnosti, ali ja razumem medije. Očigledno je da se ponašaju tržišno“, rekao je Mrkela.

On je dodao da je zadovoljan četvrogodišnjim mandatom u Ljutice Bogdana, i da je ponosan na rezultate Crvene zvezde.

„Prvi put u istoriji ćemo četiri puta zaredom osvojiti titulu, prvi put smo osvojili 11 bodova u grupnoj fazi UEFA takmičenja. To su rezultati za ponos svih navijača. Ja sam ponosan. Zvezda se podigla na UEFA listi, sada smo u prvih 50 timova. Jako sam srećan zbog toga, kao i naši navijači. Ali i razumem što je ljudima interesantno da se priča o negativnim stvarima“.

Mrkela je posebno apostrofirao rad trenera Dejana Stankovića.

„Slažem se da je on dobitak Crvene zvezde. Veliko fudbalsko ime, koje ima fenomenalanu karijeru. Malo je takvih primera, da su se igrači takve biografije vratili u srpski fudbal. Pored toga što je odlično igrao, on trenerski posao obavlja sjajno. Vodi tim ka uspesima“.

Na pitanje voditeljke Jovane Joksimović da li Crvena zvezda može još da podigne lestvicu, Mrkela je imao spreman odgovor:

„Zvezda uvek mora da teži još boljim rezultatima. Ovaj klub nikada ne bi bio šampion Evrope da smo se zadovoljavali onim što imamo u tom trenutku. Mi smo iz godine u godine u godinu napredovali kao tim i klub. Zvezda je pre našeg dolaska bila u ruiniranom stanju, svake godine smo se podizali. I sada imamo bolji tim nego pre tri ili četiri godine“.

Šta su naredni ciljevi Crvene zvezde?

„Pokušaćemo da igramo u Ligi šampiona i tamo budemo konkurentni, konkurentniji nego pre“.

Da li je to moguće?

„Moramo tako da razmišljamo“.

On je najavio i buran prelazni rok u Crvenoj zvezdi.

„Fudbal je ozbiljan proces. Nije to stvar gde kažeš kako imaš 11 dobrih igrača. Neki se podižu, drugi padaju. Mi smo na funkcijama kako bismo sve to analizirali i brzo reagovali. I sada imamo odličan tim, ali je potrebno da osvežimo ekipu. Radimo na dovođenju igrača koji će nam doneti novu energiju. Biće tu odličnih igrača“, dodao je Mrkela.



tagovi

Mitar MrkelaDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara