(©AFP)
(©AFP)

Murinjo od Rome pravi Mančester i pruža ruku spasa Van de Beku

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.05.21. | 13:26

Holanđanin bi mogao da napusti Old Traford posle samo godinu dana

Na Teatru snova Doni van de Bek nije dosanjao svoje snove. Kada je prelazio iz Ajaksa u Mančester junajted, nije ni slutio šta ga čeka na Old Trafordu, jer da jeste odabrao bi drugu sredinu. Pao je u nemilost Olea Gunara Solskjera holandski vezista, a ruku spasa bi mogao da mu pruži Žoze Murinjo.

Spisak postoji, a na njemu sve imena igrača Mančester junajteda. Pre nekoliko dana pojavila se informacija da Žoze Murinjo želi da dovede Nemanju Matića i Davida de Heu u Romu, sada mu je i Doni van de Bek zanimljiv, a put Večnog grada mogao bi da se zaputi i Huan Mata, kojem ističe ugovor sa Crvenim đavolima.

Izabrane vesti

Kada se na sve to doda da dres Vučice nose Kris Smoling i Henrik Mhitarijan, očigledno je da bi Posebni da napravi od Rome mali Mančester junajted. Ako se izuzme Doni van de Bek, sa svim pomenutim igračima Portugalac je sarađivao u Mančester Junajtedu i neće biti veliko iznenađenje ukoliko im se ponovo ukrste putevi.

18.30: (2,00) Mančester Siti (3,40) Čelsi (3,90)

Sakupio je Doni van de Bek 33 utakmice ove sezone, ali je šansu dobijao na kašicu, pogotovo u Premijer ligi i Ligi Evrope. Potisnut je Holanđanin u drugi plan od samog starta, verovatno, nezasluženo. Van de Bek i Ole Gunar Solskjer nisu pronašli zajednički jezik, bivši igrač Ajaksa ostao je u senci Bruna Fernandesa i Pola Pogbe. Namenjeno mu je grejanje klupe i uloga rezerviste, što sasvim sigurno nije nešto što je očekivao kada se odlučio da potpiše za engleskog velikana.

Ole Gunar Solskjer neće nigde, a pozicija ‘desetke’ će i naredne godine biti rezervisana za Bruna Fernandesa, tu dvojbe nema. Za Holanđanina opet neće biti mesta u startnoj postavi, pa je (privremena) selidba u Rim rešenje koje bi moglo da zadovolji sve strane.



tagovi

Doni van de BekŽoze MurinjoRomaMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara