Hari Kejn (©Reuters)
Hari Kejn (©Reuters)

Murinjo oprezan, s Kejnom u Maksimiru

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.03.21. | 09:03

Totenhem brani dva gola viška (2:0) iz Londona. Igraće dvostruki strelac iz prvog meča. Pevci bez povređenog Sona i suspendovanog Hojbjerga. Modrima fale Moharami i Gvardiol

Cilj Totenhema do kraja sezone je plasman u Ligu šampiona. To će teže ići preko Premijer lige, spas je u Ligi Evrope. Četa Žozea Murinja na pragu je četvrtfinala drugorangiranog takmičenja posle pobede nad zagrebačkim Dinamom od 2:0 u Londonu. Pevci su jednom nogom među osam najboljih, ali oprez nije na odmet. Oba gola u prestonici Velike Britanije u prvom susretu delo je Harija Kejna.

Murinjo je potvrdio da će sterelac oba gola pre sedam dana početi utakmicu na Maksimiru danas (18.55). Portugalski stručnjak ništa ne prepušta slučaju, ovo takmičenje je prioritet londonskog tima. Dugogodišnji partner Engleza u napadu Totenhema, Korejac Hjong Min Son povredio se u nedeljnom derbiju protiv Arsenala, pa propušta duel u hrvatskoj prestonici. Menadžer londonskog kluba ne može da računa i na Danca Pjer Emila Hojbjerga. On je suspendovan za revanš zobg kartona.

Izabrane vesti

Totenhem stiže u Zagreb posle poraza u gradskom derbiju od Arsenala (1:2). Na tom meču spektakularan gol rabonom postigao je Argentinac Erik Lamela.

Zagrepčani su opet uzdrmani oko presude Zdravku i Zoranu Mamiću. Trener Dinama podneo je ostavku prošle nedelje pošto mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od četiri godine i osam meseci. Njega je na klupi zamenio dosadašnji pomoćnik Damir Krznar. Modri nisu tako ubedljivi u prvenstvu kao prethodnih godina. Preti Osijek sa Nenadom Bjelicom na kormilu.

18.55: (4,00) Dinamo Z. (3,50) Totenhem (1,93)

Domaćin neće moći da računa na povređene Iranca Sadega Moharamija i Joška Gvardiola.

"Zaostatak je velik, ali nije nenadoknadiv. Možemo na Maksimiru da idemo i preko maksimuma i doći do onog što nas zadovoljava, a to je jedino prolaz. Mislim da po stilu i filozofiji igre možemo očekivati isti Totenhem kao u prvoj utakmici. Oni su jako poznata ekipa. Možemo da očekujemo nekoliko promena u timu, ali to ne menja ništa u pitanju stila i njihove snage. Nedostaju nam samo Gvardiol i Moharami. Oni su počeli da treniraju, ali nećemo da reskiramo. Svi ostali su tu i žele pokazati šta znaju“, rekao je Krznar.

Krilni napadač Dinama Mislav Oršić osvrnuo se na šanse iz prve utakmice.

"Pogledao sam snimak puno puta. Nisam dobro reagovao, ali nadam se da će u drugoj utakmici biti još takvih šansi. Moramo biti hrabri i odlučni. Moraćemo biti puno hrabriji ako nešto želimo, moramo da damo gol. Nadamo se da ćemo uspeti, iako će bez navijača biti teže“, istako je Oršić.

.....................................................................................................

* Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

......................................................................................................

Englezi u Zagrebu planiraju da se zadrže što je kraće moguće. Igrači i stručni štab Totenhema nisu imali trening dan pre utakmice, a Murinjo nije održao konferenciju za medije na stadionu ni u Zagrebu, veće je to odradio u Londonu.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE TOTENHEM DA OSVOJI LIGU EVROPE JE 5,00.

Dinamo i Totenhem već su jednom igrali u evro kupovima. Bilo je to 2008. godine u Kupu UEFA, kada su Pevci slavili na svom Vajt Hart Lejnu sa 4:0. Daren Bent bio je junak s tri gola, a jedan je dodao Hadlston. Za Totenhem je tada igrao i Modrić koji se afirmisao u Dinamu, a kasnije u Realu stigao do laskave nagrade za najboljeg fudbalera sveta.

Dinamo je poslednjih godina odličan na svom stadionu u međunarodnim takmičenjima. Izgubio je samo jednom u 16 mečeva i to od Mančester Sitija u Ligi šampiona prošle sezone.

DINAMO Z. – TOTENHEM (18.55)

ZAGREB – Stadion Maksimir

Bez prisustva gledalaca

Sudija: Masa (Italija)

DINAMO ZAGREB: Livaković, Leovac, Teofil, Lauritsen, Ristovski, Jakić, Ademi, Majer, Ivanušec, Oršić, Petković

TOTENHEM: Loris, Orije, Sančez, Dajer, Dejvis, Sisoko, Ndombele, Lamela, Bejl, Mura, Kejn


tagovi

Hari KejnDinamo ZagrebTotenhemLiga EvropeŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara