Žoze Murinjo (©Reuters)
Žoze Murinjo (©Reuters)

Murinjove psihološke igrice: Ne gledam ka Arsenalu već samo ispred sebe

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.03.21. | 19:41

"Da je Arsenal sedam bodova ispred nas, gledao bih ka njemu", poručio je Portugalac

Veliko rivalstvo razvio je Portugalac sa Arsenalom tokom svoje trenerske karijere. Pre svega sa dugogodišnjim trenerom Tobdžija Arsenom Vengerom, ali i posle njegovog odlaska sudari Žozea Murinja sa velikanom iz prestonice imaju posebnu težinu. Kada je seo na klupu Totenhema, postalo je jasno da će derbiji Severnog Londona dobiti novu dimenziju. Izjavom pred nedeljni (17.30) portugalski stručnjak je dodatno podgrejao atmosferu.

Serijom od tri vezana trijumfa u Premijer ligi Pevci su se popeli na sedmo mesto na tabeli, sa sedam bodova više od komšija. Na dobrom su putu da i petu sezonu zaredom završe ispred Arsenala, pa tako Murinjo tvrdi da ga ne brine borba sa timom koji je tri mesta ispod njegove ekipe.

Izabrane vesti

"Gledam ispred, ne iza sebe. Da je Arsenal sedam bodova ispred nas, gledao bih ka njemu, ali pošto imamo sedam bodova više, ne gledam dole", dodao je so na ranu navijača Tobdžija.

Pred Sparsima su na poslednjih pet utakmica padali redom Volfsberger (4:0) u revanš meču šesnaestine finala Lige Evrope, potom Barnli (4:0), Fulam (1:0) i Kristal Palas (4:1), dok je u četvrtak Murinjova četa nadigrala i zagrebački Dinamo na svom stadionu u osmini finala drugog najkvalitetnijeg međunarodnog takmičenja Starog kontinenta. U prethodna dva susreta sa Tobdžijama kao trener Totenhema, Portugalac je ostvario pobede (2:1 i 2:0).

"Uvek gledamo ka sledećoj utakmici. Da je Vila umesto Arsenala, ili Njukasl, svaki naredni meč ćemo igrati sa istim osećajem. Verujemo da samo bolji nego što to tabela pokazuje i želimo da popravimo svoju poziciju, a za to su nam potrebni bodovi. Nije važno ko je protivnik, ni da li je londonski derbi. Na mečevima Premijer lige borimo se za tri boda i to je ono što ćemo pokušati da ostvarimo".

Hari Kejn je sa dva gola srušio Dinamo, ali je tokom utakmice pretrpeo jedan udarac, pa se postavljlo pitanje da li će biti spreman za derbi. Veruju u Totenhemu da će najbolji strelac i asistent ekipe biti u stanju da kroči na teren i protiv velikog rivala. Sjajni napadač je postigao 26 golova ove sezone i već nadmašio učinak iz minule dve, a upisao je i 16 asistencija. Najbolji je strelac među svim igračima iz elitnog ranga engleskog fudbala, kada se u ozbir uzme učinak u svim takmičenjima.

"Imao sam sreću da sarađujem sa igračima koji gaje velike ambicije, nije moguće napraviti karijeru kao moju bez ambicioznih fudbalera. On je poseduje, u to nema sumnje. Sasvim je jasno da želi da pobeđuje mečev, postiže golove, osvaja trofeje. Potpuno je posvećen klubu i reprezentaciji. Vrhunski je igrač, sjajan profesionalac i pravi primer za sve", nahvalio je Žoze Murinjo svog napadača.



tagovi

Žoze MurinjoHari Kejn

Obaveštavaj me

Totenhem
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara