Husref Musemić (©Reuters)
Husref Musemić (©Reuters)

Musemić debituje u derbiju Tuzle

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.02.21. | 11:21

Sloboda i Siti odmah na startu prolećnog dela šampionata Bosne i Hercegovine

Epitet gradskog derbija nikad ne ističe favorita. Tako će biti i kada se 7. put u prvenstvenom okršaju budu jedan na drugog namerili Sloboda i Tuzla Siti (13.30).

Oba sastava su u sredini tabele, ali mnogo veće ambicije ima mlađi tuzlanski premijerligaš. Sa novim trenerom Husrefom Musemićem, te nekoliko akvizicija u sastavu, nastojaće da popravi utisak iz prvog dela i pokuša da uhvati priključak za gornjim delom.

Izabrane vesti

Jesenji deo sezone Tuzla Siti je okončala na sedmom mestu. Iako je reč o najmlađem premijerligašu, pozicija na tabeli nije zadovoljavajuća, računajući ulaganja koja je imao prvi čovek tima Azmir Husić.

Već na zimskoj pauzi za novog trenera doveden je Husref Musemić, čovek koji Premijer ligu ima u malom prstu, i koji je sa Sarajevom osvojio nekoliko titula prvaka. U igračkom kadru nije bilo korenitih promena. Otišli su Jovo Kojić, Dario Rugašević, Budimir Šarčević, Muzafer Ivković, Nemanja Nikolić, a stigli Luka Lučić, Goran Brkić, Damir Mehidić i Petar Mišić.

Sloboda je jedan od klubova koji su prijatno iznenadili. Jedan od dva tuzlanska premijerligaša na zimsku pauzu otišao je sa osme pozicije sa 22 boda, devet više od pozicije koja vodi u niži rang. Prvenstveno zbog činjenice da su u novu sezonu ušli sa mladim, i većinom nepoznatim snagama, tuzlaci su tim koji je zadovoljan ostvarenim.

Šef stručnog štaba Gradimir Crnogorac u nastavku sezone neće računati na Nemanju Tomaševića, Dejana Uzelca i Adnana Mujkića. Pojačanja su Adnan Islamović, Vanja Marković, Ševkija Resić i Robert Mišković.

U dosadašnjih šest međusobnih mečeva u prvenstvu Tuzla Siti je ostvarila dve pobede, jednu ima Sloboda, a ostali dueli završeni su rezultatom 1:1.

BOSNA I HERCEGOVINA 1 - 20. KOLO

Subota

Radnik - Velež 0:0

Borac - Olimpik 2:0 (0:0)

/Meleg 87, Vranješ 90pen/

Zrinjski - Krupa 1:0 (1:0)

/Enin 34/

Nedelja

13.00: (3,70) Mladost DK (3,35) Široki Brijeg (1,95)

13.30: (3,25) Sloboda (2,95) Tuzla Siti (2,30)

Ponedeljak

17.30: Željezničar - Sarajevo

*** kvote su podložne promenama

Piše: Marko TEŠANOVIĆ


tagovi

BiH 1Sloboda TuzlaTuzla SitiHusref Musemić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara