Mostafa Mohamed (Foto: Reuters)
Mostafa Mohamed (Foto: Reuters)

Muslera i Mohamed traže iskupljenje protiv Gazijantepa

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.10.21. | 14:17

Galatasaraj posle poraza u velikom gradskom derbiju pred svojim navijačima ima priliku da se vrati na pravi put

Teško je pao poraz od Bešiktaša fudbalerima Galatasaraja. Taman kad su počeli da nižu pobede u Super ligi i napreduju na tabeli, doživeli su ozbiljan šamar. Zato protiv Gazijantepa u 11. kolu imaju imperativ pobede, posebno jer od narednog rivala nikada nisu izgubili (17.00).

17.00: (1,50) Galatasaraj (4,30) Gazijantep (6,50)

Izabrane vesti

Rumun Aleksandru Čikadlau, koji je preko leta stigao u Istanbul iz Krajove, nastavio je sa sjajnim partijama minulog vikenda, kada sredinom prvog poluvremena načeo Crne orlove u jednom od najvećih derbija turskog fudbala. Činilo se da bi Galata mogla da odnese pobedu sa Vodafon Arene, ali je na kraju morala da prizna poraz (1:2). Posle trijumfa nad Geztepeom , Rizeom i Konjom poraz od Bešiktaša ozbiljno je zaboleo četu Fatiha Terima, a na meti kritika našli su se dugogodišnji golman ekipe Fernando Muslera, ali i napadač Mustafa Mohamed, koji je propustio priliku da timu sa kreča donese bod.

Zato će Urugvajac i Egipćanin biti dodatno motivisani večeras protiv Gazijantepa. Tima koji je u poslednja dva kola osvojio samo bod. Najpre je pretrpeo poraz od Hataja po povratku sa reprezentativne pauze (1:2), da bi zatim remizirao sa novajlijom u elitnom rangu Giresunom u prethodnom kolu (1:1).

Trener Galate, popularni Imperator, navodno želi što pre i da pronađe prvu "devetku" ekipe. Zasad se istakao Mohamed sa tri pogotka, ali za mesto u špicu konkurišu i Musa Dijanj, kao i sve bolji Halil Dervišoglu.

---------------------------------

Utakmice šampionata Turske možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

Interesantno je da su se Galata i Gazijantep dosad sastali u samo pet navrata. Sastav iz Istanbula je upisao tri trijumfa u regularnom delu, slavio posle produžetaka u kupu, dok je popularni GFK samo jednom uspeo da ostane neporažen.

Kada je kadrovska situacija u pitanju, Terim ne može da računa na par bitnih igrača. Van stroja su bekovi Saša Boi i Omar Elabdelaui, kao i iskusni Arda Turan. Sa druge strane Erol Bulut ne može da račina na Brazilca Džefersona, Hamzu Mendila i Pavela Olkovskog.

SUPER LIG – 11. KOLO

Petak

Trabzon - Rize 2:1 (1:1)

/Đanini 43pen, Nvakaeme 73 - Đoković 22pen/

Subota

Kasimpaša - Malatija 2:0 (0:0)

/Sadiku 54, Bozok 73/

Altaj - Sivas 1:1 (1:1)

/Bamba 44 - Jatabare 38/

Hataj - Bešiktaš 1:0

/Lobjanidze 6/

Konja - Fenerbahče 2:1 (2:0)

/Dikmen 2, Bardakči 11 - Kahveči 84/

Nedelja

Kajzeri - Karagumruk 2:1 (0:1)

/Gavranović 73, Tijam 90+3 - Bertolači 23/

Alanja - Geztepe U TOKU

17.00: (1,50) Galatasaraj (4,30) Gazijantep (6,50)

Ponedeljak

18.00: (2,20) Bašakšehir (3,40) Adana Demir (3,30)

18.00: (2,20) Giresun (3,10) Antalija (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

GalatasarajGazijantepTurska Super ligMostafa MohamedFernando MusleraFatih Terim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara