Adrijan Mutu (©AFP)
Adrijan Mutu (©AFP)

Mutu seo na klupu sledećeg Zvezdinog protivnika za četiri puta veću platu

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.07.23. | 13:44

Rumun napustio Rapid iz Bukurešta i otputovao u Rusiju, gde će njegov novi klub Nefči u subotu od 18.30 časova odigrati prijateljsku utakmicu protiv Beograđana

Azerbejdžanski fudbalski velikan Nefči dobio je novog šefa stručnog štaba. U narednoj sezoni će tim iz Bakua da predvodi proslavljeni rumunski strateg Adrijan Mutu, koji će na klupi da odmeni svog sunarodnika Lorentina Regekampfa. Ova vest stiže samo dan pred susret Nefčija sa Crvenom zvezdom (subota, 18.30) na prijateljskom turniru u Sankt Peterburgu.

Nefči je u Rusiju otputovao bez šefa stručnog štaba, pomoćni trener je vodio prvu utakmicu na turniru sa Zenitom (1:3). S obzirom na to da Mutu tek putuje u Rusiju, mala je šansa da će sedeti na klupi u subotu. Ipak, trebalo bi da stigne na vreme da gleda svoj novi tim prvi put uživo.

Izabrane vesti

Nekadašnjeg reprezentativca Rumunije i fudbalera Intera, Parme, Čelsija i Juventusa poziv iz Azerbejdžana je zatekao dok se spremao za novu sezonu na Rapidom iz Bukurešta. Uslove koje mu je Nefči ponudio bili su četiri puta bolji (pa i malo preko toga) od onih koje je imao u Rapidu, tako da dileme nije bilo.

Kako javlja rumunski portal GSP, Mutu će u Nefčiju da zarađuje 650.000 evra godišnje, dok mu je u Rapidu plata na godišnjem nivou bila 150.000 evra. Od ovog trenerskog transfera profitiraće i Železničari, njima će na ime obeštećenja Nefči da uplati 200.000 evra.

Rapid sada mora brzo da reaguje, a pominje se da bi Mutua mogli da zamenu Marijus Šumudika, Kristijano Bergodi ili Danijel Isaila. Prva dvojica su već sedeli na klupi kluba iz Bukurešta.

Mutuu je Nefči šesti trenerski angažman, prethodno je 44-godišnjak vodio Voluntari, Al Vahdu, mladu reprezentaciju Rumunije, Univerzitateu iz Krajove i prošle sezone Rapid. Od 2016. godine, kada je završio igračku karijeru, obavljao je i funkcije generalnog direktora Dinama iz Bukurešta, odnosno sportkog direktora FS Rumunije.

Nefči je prošlu sezonu završio na trećoj poziciji, sa 22 poena manje od prvaka Karabag Agdama. Igraće zbog toga kvalifikacije za Ligu konferencije, gde će rival u 2. kolu da mu bude bolji iz dvomeča između Željezničara iz Sarajeva i Dinamo Minska.


tagovi

Adrijan MutuNefčiRapid BukureštFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara