I oni traže poslodavca
I oni traže poslodavca

Na birou rada: Za džabe mogu i Orije, Ben Arfa, Pastore, Falkao, Riberi, David Luiz, Marin, Đovinko...

Vreme čitanja: 4min | sre. 01.09.21. | 09:35

Pa i Nemanja Nikolić, Prijović, Škuletić, naravno Branislav Ivanović...

Prelazni rok je gotov, ali aktivnosti klubova širom Evrope ne završavaju se uvek sa „gongom“, jer oni koji nisu uspeli da zakrpe sve rupe sada će to pokušati da urade sa slobodnim agentima, odnosno igračima bez ugovora. A u korona periodu takvih je više nego ikada.

Džerom Boateng je svakako najveće ime među njima, ali je doskorašnji defanzivac minhenskog Bajerna dogovorio dolazak u Lion te njega ovde i ne računamo. Tu su zato neka druga poznata imena, mada ona najveća ipak ponude na stolu.

Izabrane vesti

Recimo, očekuje se da će se Radamel Falkao nakon sinoćnjeg raskida ugovora sa Galatasarajem vratiti u Primeru i potpisati za Rajo Valjekano. David Luiz je u poslednjim avgustovskim danima bio na oku Benfike, zvao ga je i Flamengo, ali je on pre za Lisabon s tim da još nije dobio ponudu koja ga zadovoljava.

Stoga je možda i najzanimljiviji slučaj Havijera Pastorea, pre tri godine ga je Roma dovela iz Pari Sen Žermena za 24.700.000 evra, juče su raskinuli ugovor, mučio se sa povredama tokom većeg dela mandata u Večnom gradu.

Ako pak gledamo trenutnu vrednost, najskuplji biser koji traži novi dom je – Serž Orije. Totenhem je doveo Emersona i raskinuo ugovor sa 28-godišnjim desnim bekom, koji prema procenama specijalizovanog sajta Transfermarkt vredi okruglo 20.000.000 evra. Jasno je da to baš i nije najsrećnija procena, ali je Skaj Sport javio da je fudbaler iz Obale Slonovače bio interesantan Votfordu, Realu, Betisu, moskovskom Spartaku i Đenovi, ali da je sve redom odbijao, jer smatra da može još da igra vrhunski fudbal. Pominjalo se čak da bi mogao i u Barselonu u sklopu posla oko Emersona, ali... I dalje bez posla.

20.45: (1,20) Francuska (6,75) BiH (14,0)

Drugi na listi najvredniji je već pomenuti i već vremenšni Boateng, a treći desnokrilni igrač San Lorenca Anhel Romero sa cenom od 6.000.000 evra. San Lorenco je bio u teškoj finansijskoj situaciji i morao je da se ratosilja visokih plata, Anhela su hteli i Gremio i Korintijans, ali njegov uslov je da sa njim krene i brat blizanac Oskar (procenjena vrednost 4.000.000 evra), a to već komplikuje posao, pa obojica još čekaju prave ponude.

Bez angažmana je i štoper Nikola N’Kulu, rastao se još u julu sa Torinom, dovodili su ga u vezu sa Lidsom, Trabzonom, ali još čeka. Isti slučaj i sa Klemonom Grenijeom, centralnim veznim Rena, njega su povezivali sa Lionom, za sada ništa. Lion je očigledno bacio pik na slobodne igrače, pa se pisalo da razmatra i slučaj Franka Riberija, no i nekadašnji osvajač Lige šampiona sa Bajernom je besposlen sa svojih 38 godina.

Klub nema ni Fernando, pre godinu i po dana je iz moskovskog Spartaka otišao u Peking Guoan za 9.600.000 evra, ali je završio eru u Kini. Na istoj poziciji igra i 24-godišnji Pablo Galdames, on se oslobodio ugovora sa Velez Sarsfildom, potencijalno dobro pojačanje za mnoge, već su zakasnili, pošto je Đenova bila najbrža i samo se čeka da ozvaniči posao.

Jedan od svakako najatraktivnijih igrača bez kluba je Hatem ben Arfa, mnogo je dobar, mnogo i težak, pa se ovog leta nije mnogo pisalo o njemu, mada ga je novi trener Olimpika iz Marselja Horhe Sampaoli zvao još u julu... Očigledno je i on shvatio da nema vajde.

Od zvučnijih imena, izdvajamo još i Marka Marina, nekada miljenika navijača Crvene zvezde, pa velikog Sebastijana Đovinka, njega je jurio PAOK, pa Škodrana Mustafija, Žotu Peleteira, pre samo dve godine je igrao Premijer ligu, Dijega Perotija, Žotu Peletijera, Elijakima Mangalu, pa bivšeg napadača Eibara Serhija Enriha, Vilfreda Bonija, svojevremeno je Mančester Siti dao 32.300.000 evra za njega, na kraju i Džek Vilšer, mada je pitanje da li će on zbog depresije uopšte nastaviti karijeru.

SPISAK SLOBODNIH IGRAČA

Serž Orije (desni bek), Anhel Romero (desno krilo), Nikola N’Kulu (štoper), Klemon Grenije (centralni vezni), David Luiz (štoper), Oskar Romero (ofanzivni vezni), Gaston Ramirez (ofanzivni vezni), Fernando (zadnji vezni), Pablo Galdames (zadnji vezni), Žemerson (štoper), Frank Riberi (krilo), Olivije Nčam (centralni vezni), Robi Brejdi (vezni), Havijer Pastore (ofanzivni vezni), Hatem Ben Arfa (ofanzivni vezni), Džek Vilšer (centralni vezni), Elijakim Mangala (štoper), Solomon Kvirkvelija (štoper), Škodran Mustafi (štoper), Marko Marin (ofanzivni vezni), Radamel Falkao (napadač), Sebastijan Đovinko (napadač), Danijel Staridž (napadač), Serđi Enrih (napadač), Žota Peleteiro (desno krilo), Dijego Peroti (krilo), Vilfred Boni (napadač)...

SPISAK SLOBODNIH IGRAČA IZ SRBIJE

Nemanja Nikolić (napadač), Aleksandar Prijović (napadač), Vladimir Golemić (štoper), Petar Golubović (desni bek), Petar Škuletić (napadač), Nikola Andrić (desni bek), Branislav Ivanović (štoper), Nikola Ninković (vezni), Milan Milanović (štoper), Aleksandar Pantić (štoper), Luka Milunović (napadač), Nikola Trujić (krilo), Slobodan Rajković (štoper)...


tagovi

letnji prelazni rok 2021Serž OrijeMarko MarinRadamel FalkaoSebastijan ĐovinkoDavid Luiz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara