Julijan Nagelsman (©Reuters)
Julijan Nagelsman (©Reuters)

Nagelsman: Bajern, Barsa, Real? Niko od njih

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.03.21. | 12:52

Mladi stručnjak ne želi da govori o svojoj budućnosti...

I dalje su aktuelne reprezentativne akcije, širom Evrope i sveta igraju se kvalifikacije za Mundijal u Kataru, međutim kreće polako zagrevanje i za ono što nas čeka od narednog vikenda. Vraćaju se nacionalni šampionati, na redu su neki veoma interesantni mečevi. U Nemačkoj, recimo, na programu je derbi sezone, pošto RB Lajpcig dočekuje Bajern iz Minhena.

Bikovi zaostaju četiri boda i njihova pobeda značila bi povratak u potpuno otvorenu trku za Salataru. S druge strane, trijumf Bavaraca značio bi najverovatnije "smrt" iste te trke i novo krunisanje aktuelnog prvaka Evrope.

Izabrane vesti

Trener Lajpciga Julijan Nagelsman odgovarao je na pitanja Bilda uoči velikog derbija. A prvo se ticalo toga gde bi njegovi momci slavili eventualno osvajanje titule, imajući u vidu da je balkon gradske kuće u tom gradu dosta mali...

"Još se nismo bavili time. Ako do toga dođe budite sigurni da ćemo pronaći adekvatno mesto za proslavu. Mada, situacija s epidemijom je takva da verovatno ni ne bi moglo da se slavi kako bismo želeli".

Planirali ste šta biste obukli za tu priliku?

"Ne, ali ne brinite. Moj garderober ima mnogo toga da ponudi".

Mladi stručnjak poznat je po ekstravagantnom odevanju...

"Ne razmišljam puno o tome, nosim ono što volim. Posle poraza od Mančester Junajteda 0:5 ljudi su više govorili o mojoj jakni. To je dobra stvar u svemu", našalio se Nagelsman. "Odeća je stvar ukusa, ne treba o tome previše pričati. Svako nosi ono u čemu se ugodno oseća".

Utakmica sa Bajernom za vas bi mogla da bude odlučujuća, zar ne?

"Važan meč, nema sumnje. Ali da li je bila ključna za nas videćemo na kraju sezone. Ako budemo imali prilaz kao u prvom delu (3:3) mogla bi to da bude utakmica sezone za nas. Govorim o performansama"...

Da li je Robert Levandovski možda uzrok vaših neprospavanih noći?

"Ne! Ali svakako da ga nećemo zanemariti u pripremi utakmice. To što čovek radi je neverovatno. Koliko je samo usavršio svoju igru u poslednje dve, tri godine... Pogađa levom, desnom, glavom, iz slobodnih uadarac, van šesnaesterca. Mnogo ga je teško zaustaviti. Ali u prvoj utakmici smo uspeli. Nadam se da ćemo i sada".

Mediji pišu o svađi u Bajernu, u sukobu su navodno sportski direktor Hasan Salihamidžić i trener Hansi Flik...

"Mislim da igrače Bajerna to uopšte ne zanima. Lepo se videlo u pobedi protiv Štutgarta, s igračem manje. Tako da ni mene nije briga, to su samo natpisi, bavimo se samo ozbiljnim stvarima".

Da li vas zanima posao u Bajernu?

"Trener sam Lajpciga, imam ugovor do 2023. godine".

Povezivani ste sa klubovima kao što su Bajern, Čelsi, Barselona, Real Madrid... Koji ste od ovih klubova želeli da vodite kao dete?

"Nijedan! Jer kao dete nisam želeo da budem trener. Maštao sam samo da igram u klubu koji će moći da osvoji Ligu šampiona".

Čitate li komentare na društvenim mrežama?

"Da, video sam da me žele navijači mnogih klubova. Čak iz Abu Dabija ili nekih dalekih zemalja. Zahvalan sam na tome. I ja bih kao navijač pisao treneru kojeg bih voleo da vidim u svom klubu. Naravno, ja ne zovem šefove klubova i ne govorim im: vidite, vaši navijači me žele"...

Ko bi po vama bio idealan trener za nacionalni tim Nemačke?

"Ne mogu da govorim o imenima. Mogu samo da kažem koji je to profil stručnjaka. Potreban nam je čovek koji će razumeti mlade igrače, koji govori njihovim jezikom. Naravno, poželjno je i da ima iskustvo rada u specifičnim okolnostima".

Da li imate neki porok?

"Slatkiši su moj porok. Ne mogu da skinem kilograme. Uveče sa suprugom popijem i po dve tople čokolade, ili kapućina. Teško mi je da odlim i ostalim slatkišima", zaključio je Nagelsman.


tagovi

Julijan Nagelsman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara