Lionel Mesi i Luis Suarez (©Reuters)
Lionel Mesi i Luis Suarez (©Reuters)

Najigraniji derbi u istoriji fudbala: Vreme je za novi okršaj velikih prijatelja Mesija i Suareza

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.10.21. | 23:05

Argentina i Urugvaj igraju u noći između nedelje i ponedeljka (01.30 časova po srednjeevropskom vremenu) meč 11. kola južnoameričkih kvalifikacija za Mundijal u Kataru

Derbi u znaku broja 10. U noći između nedelje i ponedeljka, 10. oktobra (desetog meseca u godini) Argentina će odigrati svoj 10. meču u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. Naravno, Gaučose će da predvodi kao kapiten fudbaler sa brojem 10 na leđima, Lionel Mesi, koji će ugostiti u Buenos Ajresu svog velikog prijatelja Luisa Suareza i njegov Urugvaj.

Prijatelji, ali samo izvan terena. Noćas će nekadašnji saigrači iz Barselone da budu najveći rivali, jer važnost utakmice to nalaže. Za oba tima samo pobeda je dobar rezultat, jer se svakom njihovom kiksu nadaju Kolumbija, Paragvaj i Peru, kako bi baš oni uskočili na neku od pozicija koje vode direktno na svetsku smotru.

Izabrane vesti

01.30: (1,70) Argentina (3,60) Urugvaj (6,25)

Gaučosi su u boljem položaju, trenutno su drugi na tabeli, sa pet poena više od petoplasirane Kolumbije, koja je na mestu koje donosi samo doigravanje. Uz to imaju i jedan odigran meč manje, onaj sa Brazilom, koji je odložen.

Urugvaj je četvrti, sa 16 bodova, tri manje od Argentine. Osnovna razlika među njima je ta što su Urugvajci doživeli dva poraza, a Argentinci još uvek nijedan.

U prošlosti nam je Urugvaj bio težak rival, isto kao i mi njemu. Imamo bogatu istoriju, dobro se razumemo. Imam prijatelje tamo, bivše saigrače, poštujem ih, razumem fudbal koji oni igraju, znam šta da očekujem i siguran sam da isto mišljenje i oni imaju. Pristup se neće promeniti, nastavićemo da radimo kao i do sada, pokušaćemo samo da poboljšamo one stvari gde smatramo da nam je potrebna korekcija“, kazao je selektor argentine Lionel Skaloni.

Na početku oktobarskog prozora obe selekcije su remizirale u svojim mečevima. Argentinci sa Paragvajem u Asunsionu (0:0), a Urugvajci kod kuće u Montevideu protiv Kolumbije (0:0). Zatajili su i Suarez i Mesi.

"Kada igram protiv bivšeg kolege, poput Lea ili Nejmara, uvek je osećaj poseban, prijatan. Na terenu ipak ta prijateljstva nemaju nikakvu vrednost“, uverava Suarez.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Protiv Paragvaja nije igrao Lautaro Martinez, ali on će gotovo sigurno da se nađe uz Mesija protiv Urugvaja. Takođe, na terenu se očekuje i Taljifiko umesto Akunje. S druge strane Urugvajci nisu kompletni, Hoze Marija Himenez i Đorđijan de Araskaeta su povređeni, a Rodrigo Bentankur suspendovan. To znači da će njih morati da odmene Ronald Arauho u odbrani, odnosno Lukas Toreira i Nikolas de la Kruz u sredini.

Argentina i Urugvaj su se sastali poslednji put 19. juna, u grupnoj fazi Kopa Amerike. Tada su Gaučosi slavili sa 1:0 golom Gvida Rodrigeza, a kasnije su stigli do trofeja, dok su Urugvajci poraženi u borbi za bronzu.

Lionel Mesi i Luis Suarez (©AFP)Lionel Mesi i Luis Suarez (©AFP)

Ovo je inače najigraniji derbi u istoriji fudbala. Odigraće noćas 195. zvaničan duel. Argentinci su znatno uspešniji, sa 89 pobeda, 46 remija i 59 poraza.

U Mesijevoj eri Argentinci su dosta uspešniji, a napadač Pari Sen Žermena je protiv Urugvaja odigrao do sada ukupno 10 utakmica. Savladao ga je šest puta (po dva meča završena remijem i porazom), a zabeležio je pet golova i tri asistencije. Suarez je s druge strane devet puta napadao Gaučose, postigao je dva gola i uknjižio tri asistencije. Suarez i Mesi su igrali zajedno u Barseloni od leta 2014. do septembra 2020. godine.

------------------------------

ARGENTINA – URUGVAJ, 01.30

Stadion: Monumental (Buenos Ajres)

Sudija: Roberto Tobar Vargas (Čile)

Argentina (4-3-3): Martinez – Montijel (Molina), Romero, Otamendi, Taljifiko – De Paul, Paredes (Rodrigez), Lo Selso (Gomez) – Di Maria, Martinez, Mesi

Urugvaj (4-4-2): Muslera – Nandez, Arauho, Godin, Vinja – Valverde, Vesino, Toreira, De la Kruz – Suarez, Rodrigez

------------------------------

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (JUŽNA AMERIKA) – 11. KOLO

Nedelja

Bolivija – Peru U TOKU

Venecuela – Ekvador U TOKU

Kolumbija – Brazil U TOKU

Ponedeljak

01.30: (1,70) Argentina (3,60) Urugvaj (6,25)

02.00: (2,10) Čile (3,25) Paragvaj (4,10)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

reprezentacija Urugvajareprezentacija ArgentineKvalifikacije za SP 2022.Lionel MesiLuis Suarez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara