Stadion TNS-a (©YouTube/ Footy Adventures)
Stadion TNS-a (©YouTube/ Footy Adventures)

Najuspešniji velški klub dolazi iz Engleske

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.09.23. | 12:09

Nju Sejnts, ili TNS, zapravo je tim iz gradića nadomak granice sa Velsom, ali ga to ne sprečava da bude najdominantnija sila tamošnje Premijer lige

Aktuelna 32. kampanja Premijer lige Velsa je uzela maha. Sačinjava je 12 ekipa, od kojih jedna iz Engleske - Nju Sents ili TNS. Upravo tim iz Ozuestrija, gradića nadomak granice sa Velsom, dominira tamošnjim šampionatom i najtrofejniji je kolektiv iz zemlje što sačinjava Veliku Britaniju - ne uzimajući u obzir ekipe iz Velsa koji nastupaju u Engleskoj - sa 15 titula prvaka. Daleko više od Beri Tauna, sledećeg na listi, sa sedam nacionalnih kruna.

TNS je aktuelni dvostruki uzastopni prvak i na pravom je putu da odbrani presto. Posle nepotpunog šestog kola Premijer lige nalazi se na čelu. Nju Sejnts će imati za cilj da poveća prednost kada se u sredu uveče u poslednjem meču runde sastane sa Bala Taunom na Maes Tegidu (20.45). Sveci su uzeli 13 bodova od mogućih 15 ove sezone, dok je Bala takođe neporažena u ligi pošto je ostvarila tri pobede i dva remija.

Izabrane vesti

Pošto je pozvana da se takmiči na ovosezonskom škotskom Čelendž kupu, Bala Taun je prošlog vikenda pretrpela poraz od Kvins Parka sa 3:0, zabeleživši prvi neupeh u sezoni 2023/2024. Ipak, Lejksajdersi tek treba da okuse poraz u velškoj Premijer ligi, jer su sakupili 11 od potencijalnih 15 poena i samo su na dva boda udaljeni od branioca pehara TNS-a.


20.45: (7,50) Bala Taun (4,80) Nju Sejnts (1,35)

Pošto je kampanju započela pobedom od 1:0 nad Beri Taunom, Bala je odigrala nerešeno bez golova sa Kardif Metropoliten Univerzitetom pre nego što je obezbedila još jedan trijumf od 1:0 protiv Konahs Kveja, počevši sezonu sa tri uzastopna duela bez primljenog gola.

Posle remija 1:1 sa Kernarfonom i pobede od 2:1 nad Penibontom, igrači trenera Kolina Kejtona nalaze se na četvrtom mestu na tabeli sa zajedničkim najboljim odbrambenim rezultatom u diviziji.

Nju Sejnts je takođe bio u akciji u Škotskoj na Čelendž kupu, iako je zabeležio daleko više uspeha od Bale, ostvarivši dominantnu pobedu 3:0 protiv mladog tima Hibernijana. Zahvaljujući nizu od četiri pobede i jednom nerešenom rezultatu u ligi, TNS je započeo odbranu titule na impresivan način, izgubivši samo dva od 32 ligaška duela na putu do podizanja trofeja u prošlom mandatu.

Takođe je vredno napomenuti da su momci

Krejga Harisona već postigli šest golova u dva navrata ove sezone. Najpre su sa 6:2 deklasirali Konahs Kvej u uvodnom kolu, što je prethodilo slavlju od 6:0 nad Aberistvitom ranije ovog meseca.

Povrh svega, TNS je u finalu Kupa Velsa poslednjeg dana aprila meseca porazio Bala Taun rezultatom 6:0. Bala generalno očajno stoji u obračunima sa Svecima, jer je ostvarila samo dva trijumfa i doživela 38 poraza na ukupno 55 sukoba u svim takmičenjima.


VELS 1 - 6. KOLO

Sreda

20.45: (7,50) Bala Taun (4,80) Nju Sejnts (1,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Vels 1TNS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara