Foto: AFP
Foto: AFP

Nasri udario na PSŽ-ov trio: Ja sam Kenijac u poređenju sa njima

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.11.21. | 19:44

"Protiv timova kao što je Mančester Siti i PSŽ ne može da priušti da se brani tako… U takvim situacijama potreban vam je trener koji se ne plaši da preuzme odgovornost. Neko poput Pepa Gvardiole. Ne trčiš? Bez obzira na to kako se zoveš, ideš na klupu", rekao je Francuz

Daleko je to od onoga što bi zajedno na terenu mogli da donesu Lionel Mesi, Nejmar i Kilijan Mbape, ali u napadu Pari Sen Žermenov trozubac još i deluje pristojno. U odbrani pak – ništa. Fudbalska filozofija po kojoj odbrana počinje od napada za tri najveće zvezde pariskog tima ne važi, što se najbolje videlo na prošlonedeljnoj utakmici sa Mančester Sitijem u Ligi šampiona.

Gotovo svaki pokušaj Sitijevih fudbalera da igru gradi iz poslednje linije Mesi, Nejmar i Mbape ispratili su pogledom, zbog čega se francuska fudbalska javnost obrušila na pomenutu trojicu kao glavne krivce za poraz na Itihadu. Njihov defanzivni doprinos je ravan nuli prokomentarisao je i Samir Nasri.

Izabrane vesti

Iako sveže penzionisan i već dugo izvan forme, pride sa povećim stomakom, bivši francuski reprezentativac je sebe uporedio sa napadačima Pari Sen Žermena, rekavši kako je u odnosu na njih poput Kenijca (zbog njihovih atletskih sposobnosti).

"Ne treba da sudimo Pari Sen Žermenu u Ligi 1 već u Ligi šampiona. Protiv timova kao što je Mančester Siti i PSŽ ne može da priušti da se brani tako… Braniti se sa samo sedmoricom je nemoguće. Naročito protiv tako jakog kolektiva kao što je Siti, nedostaci Pari Sen Žermena su odmah bili očigledni. U poređenju sa njihovim napadačima ja sam Kenijac. U takvim situacijama potreban vam je trener koji se ne plaši da preuzme odgovornost. Neko poput Pepa Gvardiole. Ne trčiš? Bez obzira na to kako se zoveš, ideš na klupu. Na ovom nivou morate da trčite", rekao je Nasri za Kanal+.

Nije bivši fudbaler između ostalih Arsenala, Mančester Sitija i Marselja propustio priliku da bocne i Maurisija Poketina, kojeg vidi kao krivca za taktičke nedostatke u timu nakrcanom fudbalskim zezdama.

"Trenutno ne vidim Poketinov stil u Parizu kakav je bio u Totenhemu i Sautemptonu, timovima koji su igrali na prelep način. Sa Pari Sen Žermenom još pronalazi pravu formulu, ne zna u kom sistemu da igra. Ne razumem zašto nije počeo da igra sa tri defanzivca na primer. Ima mnogo stvari koje nisu dosledne. Previše je lako reći “to nije moj projekat“ kako bi skinuo krivicu sa sebe u slučaju neuspeha."


tagovi

Samir NasriPari Sen ŽermenLionel MesiNejmarKilijan Embape

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara