Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Nastavlja li Union Berlin crni niz u Volfzburgu?

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.03.23. | 12:47

Vukovi redovno pobeđuju Gvozdene na Folksvagen areni

Skoro dve trećine sezone Union Berlin je jurio najveće favorite za osvajanje šampionske titule i u jednom trenutku bio čak i na vrhu Bundeslige. Ipak, poslednjih sedmica zahtevan raspored ga je sustigao i malo je usporio. U poslednjem susretu 24. runde Bundeslige Berlince očekuje odlazak na stadion koji mu nikako nije u dobrom sećanju, jer u Volzburgu nikada nije slavio u zvaničnom meču.

Trenutno je Union na četvrtom mestu na tabeli sa 44 boda i već osam koraka zaostaje za liderom Bajernom, a šest u odnosu na drugoplasirani Dortmund, uz meč manje. U tekućoj kampanji je dva puta savladao Vukove. Oba puta kod kuće, u prvenstvu 2:0, a u Kupu 2:1. Na Folksvagen areni Union nije postigao nijedan gol na tri dosadašnja sukoba i svaki put je izgubio.

Izabrane vesti

Tim iz Berlina polako postaje svestan višestrukog opterećenja usled obaveza u ligi, Kupu i na međunarodnoj sceni u nokaut fazi Lige Evrope. Protiv imenjaka iz Belgije Union Sen Žiloaza Berlinci su prošlog četvrtka uspeli da odigraju samo 3:3, a ni nedavno u Bundesligi stvari nisu išle kako treba.

Puleni trenera Ursa Fišera nisu slavili u tri minula kola. Razlog za ovaj loš učinak je nedostatak efikasnosti. Tako da gosti tri kola čekaju ne samo trijumf, već i na postizanje gola.

19.30: (2,45) Volfzburg (3,10) Union Berlin (3,40)

Simbol trenutne slabosti je Šeraldo Beker. Napadač je imao veoma jaku prvu polovinu sezone, ali nije postigao gol od novembra prošle godine. Iako su Gvozdeni postigli tri pogotka u Ligi Evrope, to je uglavnom zbog trenutno hronično ranjive odbrane belgijskih protivnika.

S druge strane, poslednjih izborenih 3:3 protiv vicešampiona Belgije još jednom je demonstrirao veliki moral tima iz Kuće starog šumara. Tri puta su Fišerovi igrači nadoknađivali zaostatak u meču. Union je pobedio u četiri od devet utakmica u kojima je prvi primio gol na meču.

U međuvremenu, posle odličnog početka nove godine, Volfzburg ponovo deluje ispod proseka i značajno komplikuje borbu za evropske pozicije. Do sada su Vukovi sakupili 34 boda i nalaze se na osmom mestu sa šest bodova zaostatka za šestoplasiranim Ajntrahtom. U prethodnih šest susreta u Bundesligi pobedili su samo jednom i osvojili svega pet bodova. Proteklog vikenda igrači Nika Kovača su dočekali protivnika iz Frankfurta i remizirao 2:2.

Domaćima nedostaju Franjić i suspendovani Arnold, a Lakroa takođe nije siguran da će startovati. Giselman se već vratio treninzima sa Rusijonom u gostujućem dresu, dok Šefer ostaje van igre.

"Volfzburg je veoma jak protivnik, i ukoliko i dalje želimo da se vratimo u borbu za titulu prvaka, bez obzira na trenutno stanje duha, moramo da uzmemo tri boda", jasan je kormilar Uniona Urs Fišer.

-----------------

Novo kolo, nova sreća i nova šansa za vredne nagrade. Pred vama je deset pitanja, a glavna nagrada je 200.000 dinara. Opširnije OVDE.

----------------

BUNDESLIGA – 24. KOLO

Petak

Keln - Bohum 0:2 (0:1)

/Štoger 9pen, Mašović 76/

Subota

Bajern Minhen - Augzburg 5:3 (4:1)

/Kanselo 15, Pavar 19, 35, Sane 45, Dejvis 75 - Beriša 2, 60pen, Kardona 90+3/

Ajntraht Frankfurt - Štutgart 1:1 (0:0)

/Rode 55 - Vamangituka 75/

Herta - Majnc 1:1 (1:0)

/Engakam 18pen - Ažork 57/

RB Lajpcig - Menhengladbah 3:0 (0:0)

/Verner 57, Forsberg 71pen, Gvardiol 80/

Šalke - Borusija Dortmund 2:2 (0:1)

/Bilter 51, Karaman 80 - Šloterbek 38, Gereiro 60/

Nedelja

15.30: (1,95) Frajburg (3,45) Hofenhajm (4,00)

17.30: (3,50) Verder (3,60) Bajer Leverkuzen (2,15)

19.30: (2,45) Volfzburg (3,10) Union Berlin (3,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaVolfzburgUnion Berlin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara