Aleksandar Simčević (©Starsport)
Aleksandar Simčević (©Starsport)

Nastavlja se kazahstansko prvenstvo posle skoro dva meseca pauze

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.08.21. | 12:43

Zaostala utakmica Ordabasija i Kizilžara (četvrtak, 14.00) označiće početak druge polusezone

Dugo je trajala pauza u kazahstanskom prvenstvu, skoro dva meseca. Mečevi 19. kola su se igrali još 2. i 3. jula, posle čega je prvenstvo prekinuto, kako bi predstavnici Kazahstana u kontinentalnim takmičenjima mogli potpuno da se posvete međunarodnim utakmicama. Ostali timovi su formu održavali kroz duele u nacionalnom kupu, gde su bili podeljeni po grupama. Ovog četvrtka šampionat se konačno nastavlja, duelom Ordabasija i Kizilžara od 14 časova.

Reč je o zaostaloj utakmici 1. kola. Ova dva tima su kasnije započela sezonu zbog problema sa virusom korona, a tek sada se stvorio prostor u kalendaru da odigraju duel. U međuvremenu oba tima su odigrala kvalitetnu sezonu, pa su tako gotovo ravnopravno uključeni u borbu za četvrto mesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencije.

Izabrane vesti

14.00: (2,05) Ordabasi (3,05) Kizilžar (3,80)

Trenutno je Ordabasi peti sa 27 bodova, a Kizilžar je slabije plasiran za samo jedno mesto, pošto ima tek poen manje. Akžajik, koji je četvrti, ima 28 bodova i meč više.

Zanimljivo, Kizilžar i Ordabasi su bili u istoj grupi u Kupu Kazahstana, tako da su se ovog leta sastali već dva puta. U Kizilžaru je bilo 1:1, a potom je Ordabasi na svom terenu izgubio sa 1:0. Upravo taj meč je odveo Kizilžar u četvrtfinale, zajedno sa Šahtjorom iz Karagandija, dok je Ordabasi završio takmičenje.

Na obe utakmice u dresu Ordabasija svih 90 minuta na terenu je proveo 34-godišnji Aleksandar Simčević. Iskusni defanzivac je u Kazahstanu od 2013. godine, a u Ordabasiju od februara 2020. Ove sezone je Simčević odigrao 22 meča i postigao dva gola.

KAZAHSTAN 1 - 1. KOLO (ZAOSTALA UTAKMICA)

Četvrtak

14.00: (2,05) Ordabasi (3,05) Kizilžar (3,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kazahstan 1OrdabasiKizilžarAleksandar Simčević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara